Sağlık Denge Bozukluğu Neden Olur, Belirtileri Nelerdir? Denge Bozukluğunun Tedavisi Nasıl Yapılır?

Denge Bozukluğu Neden Olur, Belirtileri Nelerdir? Denge Bozukluğunun Tedavisi Nasıl Yapılır?

09.09.2021 - 16:13 | Son Güncellenme:

İnsanlar bazı durumlarda dengeleriyle alakalı sorunlar yaşayabilir. Bu denge bozuklukları bazen insanları korkutabiliyor. Neden böyle bir durumun oluştuğu çok merak edilen bir konu oluyor. Herhangi bir hastalık olup olmadığı da merak ediliyor. Denge bozukluğu neden olur, belirtileri nelerdir? Denge bozukluğunun tedavisi nasıl yapılır? Soru başlıklarına sizler için tüm detayları derledik.

Denge Bozukluğu Neden Olur, Belirtileri Nelerdir Denge Bozukluğunun Tedavisi Nasıl Yapılır

Denge bozukluğu bazı hastalıkların belirtisi olarak görülebilen bir belirtidir.

Haberin Devamı

Denge Bozukluğu Neden Olur? Belirtileri Nelerdir?

Vücudun denge sistemi hareket sistemiyle beraber çalışır. Beyin sapına yakın bir bölgede denge merkezi bulunuyor. Vücutta yer alan tüm organlar kas ve sinir sisteminden denge merkezine uyarı gönderir ve bu uyarıya karşı kaslara gönderilen komutlarla vücudun dengesini sağlıyor. Vücudun dengesi tam olarak çalışabilmesi için tüm vücut kas ve sinirleri görevlerini yerine getirmesi gerekiyor. Herhangi bir sorun oluşması durumunda denge problemleri ortaya çıkarak, bu sistem bozuluyor. Denge bozukluğu pek çok sebepten dolayı oluşabilir.

Denge bozukluğu bazen geçici olabiliyor. Fakat uzun sürmesi ve sürekli olarak tekrarlaması büyük bir sağlık sorununu işaret edebiliyor. Bu sebepten dolayı uzun sürmesi durumunda bir doktora görünmekte fayda vardır. Denge sorununa erken tanı konulması tedavi sürecine çok fayda sağlayacaktır. Birçok insan baş dönmesi ve denge bozukluğunu aynı sanıyor. Fakat ikisi aslında farklı bir durumdur. Denge bozukluğunun belirtileri şu şekildedir;

Haberin Devamı
  • Şiddetli baş dönmeleri
  • Etrafın dönmesi
  • Gözlerde kararma
  • Kusma
  • Bulantılar
  • Gözde anormal hareketler
  • Kulak çınlaması

Denge Bozukluğunun Tedavisi Nasıl Yapılır?

Denge bozukluğunun neden kaynaklandığı kesinlikle tespit edilmesi gerekir. Denge bozukluğu bir hastalık değil belirti olarak görülür. Bazen ciddi hastalıkların habercisi olabilirken, bazen geçici bir durum olabiliyor. Bu durum doktorlara muayene olarak ortaya çıkarılabilir. Kendi kendine geçmesi bazen mümkün olmuyor. Denge bozukluğu hastalık olmadığı için direk olarak tedavisi yoktur.

Hastalığın tespiti yapılarak hastalığın özelliklerine uygun şekilde tedavi yöntemleri gerçekleştirilir. Kişiler genellikle bu durumlarda kulak burun boğaz doktoruna giderek gerekli muayene işlemlerini yaptırır. İşitme testi ve VEMR gibi birçok test yapılır. Tespit edilen anormal durum sonrasında gerekli tedavi süreci başlatılır.

Yazarlar