Sağlık Dermapen Uygulaması Nedir? Dermapen Uygulaması Kaç Seans Sürer, Ne Sıklıkla Yapılır?

Dermapen Uygulaması Nedir? Dermapen Uygulaması Kaç Seans Sürer, Ne Sıklıkla Yapılır?

15.03.2021 - 17:17 | Son Güncellenme:

Herkes cildinin pürüzsüz, lekesiz ve doğal tonlarda olmasını ister. Fakat hayatımız boyunca cildimiz hem genetik hem de dış etkenlere maruz kalır. Böylece sivilce, leke ve zaman içerisinde kırışıklıklar meydana gelir. Dermapen bir cilt gençleştirme tekniğidir. İşte, merak edilen tüm detaylar.

Dermapen Uygulaması Nedir Dermapen Uygulaması Kaç Seans Sürer, Ne Sıklıkla Yapılır

Dermapen, ciltteki sivilce izlerini ve kusurları gidermenin etkili bir yoludur. Yararlarından biri tedaviden sonra cilt tonu, cilt dokusundaki iyileşmeler ve ciltteki gözeneklerin en aza indirilmiş görünümüdür.

Haberin Devamı

Dermapen Uygulaması Nedir?

Dermapen uygulaması, yaylı bir otomatik cihazla cildi delme yöntemiyle çalışır. Cilt üzerinde yukarı ve aşağı hareket etmek için mikro iğneler kullanır. Hareket esnasında küçük delikler meydana gelir. Mekanizma, sağlıklı kolajenin uyarılmasını sağlarken ve ciltteki küçük deliklerden, besinlerin cildin derin katmanlarına emilmesine izin verir.

Dermapen işlemi hızlıdır. Bu yüzden cildin dermal katmanlarına zarar vermez. Dermapen ayarlanabilir derinlik sunar. Böylece bir hastanın güvenliği için cerrahi kalitede tek kullanımlık iğneler takılmasına ve hassas alanlara zarar vermeden tedavinin etkili olmasını sağlar. Tedavi esnasında hastaya Topikal Anestezik uygulanır. Eğer kişide kan hastalıkları ve pıhtılaşması söz konusu ise mutlaka doktor kontrolünden geçmelidir. 

Haberin Devamı

Dermapen Uygulaması Kaç Seans Sürer?

Dermapen tedavisi tek bir seans ile gereken sonucu vermeyebilir. Akne ve sivilce izi gibi daha kapsamlı problemler için birden fazla tedavi gerekebilir. Çoğu insanda nihai sonuçlarını görmek için üç ila altı seans yeterli olmaktadır. Daha genç insanlar için genellikle bir ila iki tedavi yeterlidir. Her şey vücudunuzun benzersiz hücresel dönüşüm hızına, yaşınıza ve geçmişte cildinize nasıl davrandığınıza bağlıdır.

Dermapen Uygulaması Ne Sıklıkla Yapılır ve Etkisi Ne Kadar Sürer?

Cildinizin tipine, duruma ve yaşınıza göre süreler değişim gösterebilir. Genelde üç ila altı ayda bir bakım randevusu alınmaktadır. Daha çok kişisel bir durumdur. Her kişinin cildi benzersizdir ve bir bireyin tedavisinin ne kadar süreceğini kesin olarak söylemek imkansızdır. Bununla birlikte, genel olarak çoğu insan, sonuçlarından en az sekiz ila on iki hafta boyunca keyif alır. Cildinize iyi bakarsanız, sonuçların çok daha uzun sürdüğünü görebilirsiniz.

Yazarlar