Sağlık Dikenli İncirin Faydaları Nelerdir? Dikenli İncir (Hint İnciri) Nasıl Yenir?

Dikenli İncirin Faydaları Nelerdir? Dikenli İncir (Hint İnciri) Nasıl Yenir?

16.12.2020 - 13:38 | Son Güncellenme:

Sağlık sorunları yaşayan herkes modern tıptan umduğunu bulamadığı zaman alternatif tıbba yönelmektedir. Alternatif tıp da sağlık sorunları söz konusu olduğunda en az modern tıp kadar etkilidir. Alternatif tıpta en çok kullanılan ürünlerden biri de dikenli incirdir. Dikenli incir halk arasında Hint inciri olarak da bilinmektedir. Peki dikenli incirin faydaları nelerdir? Dikenli incir nasıl yenir? İşte bu konu hakkında tüm merak edilenler.

Dikenli İncirin Faydaları Nelerdir Dikenli İncir (Hint İnciri) Nasıl Yenir

Dikenli incir, özellikle kurak bölgelerde, hava sıcaklığının yüksek olduğu noktalarda yetişir. Halk arasında kullanımı çok yaygındır ve pek çok faydası bulunmaktadır.

Haberin Devamı

Dikenli İncirin Faydaları Nelerdir?

 - Dikenli incir lif bakımından zengin olduğundan sindirim sistemini düzenler. Özellikle bağırsaklarda meydana gelen pek çok sağlık sorununu tedavi eder.

 - Dikenli incir lifli yapısı sebebiyle tokluk hissi yaratır. Dolayısıyla kilo verme süreçlerinde iyi bir yardımcıdır.

 - Şeker içermesi ve kalori bakımından zayıf olması sebebiyle tatlı isteğinizin önüne geçer ve kilo almanızı önler.

 - Dikenli incir bağışıklık sistemini güçlendirerek nezle, grip, soğuk algınlığı gibi hastalıkların vücudunuza uğramasına engel olur.

 - Hastalıklardan dolayı ortaya çıkabilen ateş, öksürük, boğaz ağırı gibi durumların etkilerinin hafifletilmesinde yardımcı olur.

 - Dikenli incir içerisinde bulunan mineral ve vitaminler sayesinde kolesterolü dengeler.

Haberin Devamı

 - Damar sertliği ve damar tıkanıklığı gibi durumların önüne geçer.

 - Dikenli incir yüksek miktarda karbonhidrat içermesi sebebiyle kendinizi enerjik ve iyi hissetmenizi sağlar.

 - İçerdiği riboflavin maddesi sebebiyle gevşemenize yardımcı olur ve stres ya da depresyondan kurtulmanıza yardımcı olur.

 - Dikenli incir kan şekeri değerlerindeki dalgalanmaları ortadan kaldırmaktadır.

 Dikenli İncirin Cilde Faydaları

 - Dikenli incir aşırı sulu bir meyve olması sebebiyle, düzenli olarak kullanıldığında cildi nemlendirir.

 - Dikenli incirin yaprakları kaynatılarak losyon haline getirilirse, düzenli olarak kullanımında ciltteki lekeleri yok eder.

 - Yüksek oran C vitamini içerdiğinden yine losyon ya da tonik olarak kullanımında kırışıklık, sarkma ya da yaşlılık gibi sorunların önüne geçer.

Dikenli İncir (Hint İnciri) Nasıl Yenir?

Öncelikle dikenli incirin kalın bir eldivenle toplanması önerilir. Dışında bulunan dikenler bir bıçak yardımıyla temizlenmelidir. Dikenli incir kabukları soyulduktan ve temizlendikten sonra bir süre buzdolabında bekletilmelidir. Bu şekilde tüketimi hem daha ferah hem daha sağlıklı olmaktadır. Çekirdekleri çıkarılarak tüketilebileceği gibi, çekirdekleriyle birlikte de tüketilebilir. Bazı bölgelerde dikenli incir kurutularak da tüketilmektedir. Aynı zamanda reçeli, jölesi ya da marmeladı da yapılabilir. Her durumda dikenli incirin yukarıda sayılan faydaları geçerlidir.

Yazarlar