Sağlık Diş Ağrısı Boğaza Ve Bademciğe Vurur Mu?

Diş Ağrısı Boğaza Ve Bademciğe Vurur Mu?

05.07.2022 - 15:21 | Son Güncellenme:

Diş ağrısı, kişilerin yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyen ağrılardan bir tanesidir. Diş ağrıları oldukça yaygın bir şekilde görülmektedir. Diş ağrılarının dayanılmaz boyutlara ulaşması durumunda mutlaka bir diş hekimi ile görüşmek gerekmektedir. Diş ağrılarının boğaza ve bademciklere vurup vurmama durum en fazla merak edilen konulardan bir tanesidir. İşte, merak edilen tüm detaylar.

Diş Ağrısı Boğaza Ve Bademciğe Vurur Mu

Diş ağrılarının birden çok sebebi bulunmaktadır. Bir diş ağrısı kimi zamanlarda bir dişin sinirinin tahriş olması durumunda ortaya çıkmaktadır. Bunun dışında bir bireyin diş ağrısını yaşaması için çeşitli nedenler bulunmaktadır.

Haberin Devamı

Diş ağrısının Nedenleri Nelerdir?

Diş ağrısı için risk unsurları arasında; dişeti hastalığı, diş enfeksiyonu plak, diş çürükleri, yaralanmalar, kırık olan dişler, kötü yerleştirilmiş olan dolgular ya da kronlar, diş kayıpları, temporomandibular eklem bozuklukları ve son olarak da obstrüktif uyku apnesi bulunmaktadır. Bununla beraber ağzın dışarısından kaynaklanmakta olan ağrının ağza yayıldığı, bahsedilen ağrının dişten dolayı kaynaklandığı izlenimini verebilen durumlar mevcuttur.

Diş Ağrısı Boğaza ve Bademciklere Vurur mu?

Gece vakitlerinde diş ağrısının çok yoğun olmasının pek çok nedeni bulunmaktadır. Diş ağrısının türüne, neye sebep olduğuna ya da ne kadar süre içerisinde tedavi edilmediğine bağlı bir şekilde boğazda donukluk hissi, keskin bir sızı ya da şiddetli rahatsızlıklar yaşanabilmektedir. Bunun dışında çürük diş de boğaz ağrısına ve bademciklerde sızı görülmesine neden olabilmektedir. Çürük ilerlemiş ise ve dişin pulpasına kadar ulaşmış ise inflamasyonlu pulpa hastaya belli zararlar vermektedir. Apseler ve boğazlarda şişme durumu görülebilmektedir. Hastanın mutlaka bir kanal tedavisi yaptırması gerekmektedir.

Yazarlar