Sağlık Diş Eti Neden Kanar Ve Şişer? Kısaca Sebepleri

Diş Eti Neden Kanar Ve Şişer? Kısaca Sebepleri

05.07.2022 - 16:29 | Son Güncellenme:

Vücudun en hassas olan kısımları içerisinde diş ve dişetleri gelir. Özellikle düzenli olarak bakım yapılmadığı takdirde birtakım sorunlar ile karşı karşıya kalmak mümkün. Peki, diş eti neden kanar ve şişer tüm detayları ile derledik.

Diş Eti Neden Kanar Ve Şişer Kısaca Sebepleri

Ağız ve diş sağlığı ile beraber hijyen büyük bir öneme sahiptir. Bakteri oluşumunu engellemek ve birtakım sorunlar yaşamamak için, mutlaka düzenli olarak temizlik ve bakım yapılması gerekmektedir. Bu yapılmadığı takdirde özellikle diş etlerinde yaşanan kanama ve şişlik, zaman içerisinde diş kaybına sebebiyet verebilmektedir.

Haberin Devamı

Diş Eti Neden Kanar ve Şişer?

Kişisel olarak bazı sebeplerden dolayı diş eti şişer ve zaman içerisinde kanama gerçekleştirir. Özellikle en başta dişlerin düzenli şekilde fırçalanmaması en büyük sebeplerden biridir. Böyle durumlarda diş etleri ile diş arasında yemek kalıntıları zaman içerisinde bakteri oluşumuna sebep verir. O yüzden diş eti şişmesi ya da kanaması ile karşı karşıya kalmamak için, düzenli olarak dişlerin fırçalanması büyük bir öneme sahiptir. Bu konuda ağız ve diş sağlığı açısından gerekli olan tüm unsurlar ele alınmalıdır.

Diş Eti Kanama ve Şişme Kısaca Sebepleri

Belli başlı bazı sebeplerden dolayı diş eti kanaması ile beraber şişme problemleri meydana gelebilmektedir. Öncelikle şişme durumu söz konusu olur ve zaman içerisinde bu bölgede kanama meydana gelir. Bölgenin zayıflaması ile beraber kanama üzerinden diş çürüme yaratabilir.

Haberin Devamı

 - Dişlerin gün içerisinde düzenli fırçalanmaması

 - Diş etleri ve dişler arasında kalan yemek kalıntıları

 - Yemek kalıntıları ile beraber meydana gelen bakteri oluşumu

 - Yetersiz beslenme

 - Diş eti iltihabı

 - Diş ve diş etine olumsuz etkileyen ilaçlar

Bu ve benzeri nedenlerden dolayı zaman içerisinde diş eti bölgesinde şişme meydana gelir. Bu şişme daha sonra kanama yaratır ve ağrılar oluşturur.

Yazarlar