Sağlık Diş Minesi Nedir? Diş Minesi Aşınması Neden Olur, Nasıl Geçer?

Diş Minesi Nedir? Diş Minesi Aşınması Neden Olur, Nasıl Geçer?

11.09.2021 - 13:46 | Son Güncellenme:

Dişler insanlar için çok önemlidir. Bazı nedenlerden dolayı dişlerde bazı sağlık sorunları yaşanabiliyor. Özellikle diş minesinin aşınması bu sağlık sorunlarından biridir. Diş minesinin ne olduğu ve neden aşındığı merak edilen konulardan biri oluyor. Diş minesi nedir? Diş minesi aşınması neden olur, nasıl geçer? İşte, merak edilen tüm detaylar. Diş mineleri özellikle sert fırçalama nedenleriyle zarar görebilir.

Diş Minesi Nedir Diş Minesi Aşınması Neden Olur, Nasıl Geçer

 Diş Minesi Nedir?

Haberin Devamı

 Diş çürüklerinin oluşmasını engellemek için gün içerisinde ağız bakımları yapılır. Özellikle günde en az 2 kere dişlerin fırçalanması diş minelerine bazı durumlardan dolayı zarar verebiliyor. Kişiler diş fırçalama sırasında dişlere çok baskı yaptığında diş mineleri bu durumdan zarar görebiliyor. Diş minesi, sert fırçalama ve sert cisimleri ısırma durumlarında oldukça zarar görebiliyor.

 Bilinmeyen ağız bakım ürünleri ve farklı diş macunları nedeniyle diş mineleri oldukça zarar görebiliyor. Diş minelerin kaybolması diş hassasiyetlerinin yaşanmasına neden oluyor. Bu yüzden her zaman dişlere nazik davranılması gerekiyor. Çok sert diş fırçalamak minelerin en fazla zarar gören nedenlerinden biridir.

Haberin Devamı

 Diş aşınması, diş minelerinin kaybolasına neden oluyor. Diş aşınmasının neden olduğu da merak edilen konulardan biridir. Diş aşınması belirli bir süreçten sonra gerçekleşiyor. Dişlerin özellikle çok sert fırçalarla fırçalanması diş minelerinin zarar görmesine ve aşınmasına neden oluyor. Zamanla bu durumlar diş minelerini hassaslaştırıyor. Dişlere sürülen sert cisimler diş minelerinin aşınmasında çok etkilidir. Mutlaka ağız bakımları dişlere zarar verilmeyecek şekilde yapılmalıdır. Herhangi bir sert cisim ısırıldığında diş mineleri kolaylıkla aşınabiliyor.

 

 Diş Minesi Aşınması Neden Olur? Nasıl Geçer?

 Diş mineleri aşındığı zaman diğer dişlere göre daha koyu bir renge dönüşür. Beyaz dişler aşınmaya başladığında farklı renklere dönüşebilir. Bu renk değişimleri aşınmayı gösterir. Diş hassasiyeti olan kişilerde genellikle diş minesi aşınması görülür. Diş hassasiyeti olan kişilerde genellikle diş minelerinin aşınması gerçekleşir.

 Dişler her ne kadar sert yapıda görünse de, bazı durumlardan dolayı hassaslaşabiliyor. Dişlerin sert fırçalanması ve sert cisimleri sürekli ısırmak diş minelerine zarar verecektir. Bu durumlardan mutlaka uzak durarak, diş minelerin aşınması kolayca engellenebilir.

 

 

 

Yazarlar