DIŞ TEMİZLİK KOLAY, İÇ TEMİZLİĞİNİZİ YAPTINIZ MI ?

DIŞ TEMİZLİK KOLAY! İÇ TEMİZLİĞİNİZİ YAPTINIZ MI ?

Kolon Temizliği Terapileri

Bağırsak temizliği insanoğlunun binlerce yıldır hastalıkların tedavisi için uyguladığı bir arınma yöntemidir. Tarih boyunca bağırsak temizliğinin çeşitli şekilleri vücuttaki zehirleri atmak ve kronik hastalıkları tedavi etmek için kullanılmıştır. Milattan önce Mısır Papirüslerinde yazıldığı gibi insanoğlu zaman zaman bağırsağa at sütü, eşek sütü,bal, sirke,zeytinyağı, sarımsak gibi doğal ürünler vererek şifa aramışlardır.

Haberin Devamı

Çoğumuz stresli yaşam tarzı ve kötü beslenme alışkanlıkları edinme sonucunda kabızlık , gaz , şişkinlik ve hazımsızlık problemlerini daha sık yaşamaya başladık.Bunun yanı sıra lifli gıdalar tüketmeyen ve az su içen bir toplum olduğumuzu düşünürsek, bedenimiz yine de yıllar içinde bizi iyi idare ediyor diyebiliriz.

Tuvalet alışkanlıkları konuşmayı ayıp ve sevimsiz bir konu olarak algılasak ta bağırsaklarımızın aslında vücudumuzun en önemli organlarının başında geldiğini,( neredeyse ikinci beynimiz ) belirtirsek, ona fazlasıyla haksızlık ettiğimizi söyleyebilirim.

Sindirim sistemimizin beşte birini oluşturan kalın bağırsağımız (1,5-2 m) anüs ile ince bağırsağımız arasındaki kısımdır ve miğdenin hemen altında yeralır.Yenilip içilenin son durağı olan kalın barsağımızın görevi, dışkıda kalan mineralleri ve suyu çekmektir. Geriye kalan dışkının içindeki toksin diyebileceğimiz enflamatuar maddeler ile mukoza zarının uzun süreli teması, zaman içinde çeşitli barsak hastalıklarına sebep olabilir. Bu nedenle ara ara Angel of Water ve Hidro Kolon bağırsak temizliği terapileriyle arınabilir ve bağışıklık sisteminizi güçlendirebilirsiniz.

Angel Of Water (Kolema)

Hemşiresiz, herkesin kendi kendine yapabileceği etkili kalınbağırsak yöntemidir.Anüsten itibaren yaklaşık 10-15 cm lik kısmın temizliği sağlanır.40-45 dakikaklık bu uygulama özel kliniklerde kendi özel (Doğum yatağına benzer) yatağında ve su veren makine ile yapılmaktadır. Rektal yoldan anüse ince bir kanül yöntemiyle makine su verir ve dolan suyun boşaltılması sırasında biriken toksinler suyla beraber atılır. Ağrılı ve acılı bir yöntem değildir.Uygulama sonrası ciddi biçimde rahatlama sağlanır.

Haberin Devamı

Sağlıklı insanlar için üç ayda bir, önleyici tedbir almak isteyenler için ayda bir, kabızlık gibi problem yaşayanlar için de daha sık uygulamalarla bu terapiden faydalanabilirsiniz. Uygulama sonrası floranın güçlendirilmesi için düzenli Probiyotik kullanımı önerilir.

Besinlerin emilimi ve atıkların atılabilmesi için temiz bir bağırsağa ihtiyacımız vardır. Sağlıklı çalışan bağırsaklar da arınmanın ön koşuludur. Günde 1-2 kez tuvalete çıkıyor olmak sağlıklı olmakla beraber kişinin diğer bir kolon temizliği yöntemi olan kolon hidro terapiye ihtiyacı olmadığı anlamına gelmez.Sağlıksız bir beslenme ve sağlıksız bir yaşam tarzı kalın bağırsağı zayıflatır ve kolon duvarlarında atıklar birikmeye başlar.Bu atıklar sağlıksız bakterilerin üremesine neden olur.Kolon atık maddelerle( parazitler, bakteriler, mantar) ile dolmaya başlayınca bu enflamasyon, kolon yüzeyinin kabarmasına ,besinlerin normal emilimine, salgılama fonksiyonuna ve kolonun normal kasılma fonksiyonuna zarar verir.

Haberin Devamı

Kolon Hidroterapi

Binlerce yıldan beri bilinen bağırsak temizliğinin en modern ve en etkili şekli kolon hidroterapidir. Tecrübeli ve bilgili bir terapistin eşliğinde yapılan kolon hidro terapi arınma programlarında ve özellikle göbek bölgesinde biriken fazla kilolarda son derece etkili bir yöntemdir. Yaklaşık 40-45 dakika süren uygulamada bağırsaklara birkaç defa su verilir ve bağırsaklardaki mukoid plakların atılmasını sağlar.Kolon Hidroterapinin etkisini artırmak için öncesinde 30 dakikalık bir karın masajı tavsiye edilir. İşlem sırasında uygulanan karın masajı da suyun kalınbağırsağın kıvrımlarına ulaşmasını ve etkin boşaltımı sağlar. Eğer sıvı beslenmeli 7 günlük bir detoks programı uyguluyorsanız detoksunuzun 3. ve 7. gününde kolon hidro terapi yaptırarak gerçek arınma sağlayabilirsiniz.

Kolon Hidro Terapi 1970’li yıllardan itibaren, şeker, kilo, tansiyon, depresyon, romatizmal hastalıklar, astım ve cilt hastalıkları gibi kronik hastalıklar artınca bağırsak temizliği ana tedavi olarak tekrar gündeme geldi.

Eğer bağırsaklarınız iyi çalışmıyorsa, onların işi diğer arınma organlarına kalacaktır. Örneğin bazı cilt problemleri bu sorundan kaynaklanabilir. Arınma programlarında ciltte rastlanan kaşıntılar ve kızarıklıklar da bedenin yoğun bir arınma süreci yaşadığının işareti olabilir.

Kolon hidroterapi yaptıran kişiler bu terapiyi basit bir lavmana göre daha rahat ve konforlu bulmaktadırlar. Çünkü bu metotta kişinin ıkınması ve kasılmasına gerek olmayıp bağırsak otomatik olarak hortum sistemiyle boşaltılmaktadır.

Kolon hidroterapi seansından 2-3 gün önce bol lifli ve daha sıvı( çorba ve sebze +meyve suları ) gıdalar tüketilmelidir. Terapiye aç ya da tok gelmeniz farketmez.Seans sonrasında besleyici yiyecek ve içecekler (sebze çorbası, meyve ve seze suları) tüketilmelidir.

Kolon hidroterapinin etkisini arttırmak için arınmaya yönelik bir beslenme, ozon tedavisi, masaj, egzersiz, manyetik alan tedavisi gibi uygulamalarla bir arada yaptırılması önerilir. Sonrasında düzenli probiyotik kullanımı önerilir

Faydaları ;

*Bağışıklık sistemini güçlendirir ve arınmayı sağlar

*Sindirim problemleri, gaz ve şişkinlikler, kabızlık veya düzensiz dışkılama gibi durumların dışında kolitis ülseroza, kron hastalığı, enfeksiyöz ve non enfeksiyöz kolitler, iltihaplı olmayan divertiküller de faydalıdır.

*Sık sık enfeksiyona yakalanma halleri, baş ağrısı, migren ve depresyon hallerinde önemli bir destek terapidir. Amerika’da yapılan bir bilimsel çalışmaya göre, bağırsak fonksiyon bozuklukları depresyonların ilk sıralardaki nedeni olarak tespit edilmiştir.

*Her türlü alerjik durum, sedef, egzema, akne gibi cilt hastalıkları, karaciğer yağlanmaları ve karaciğer fonksiyon bozuklukları, alerjik astım bronşial, romatizmal hastalıklar, kireçlenmeler de oldukça faydalıdır.

*Toksik atıklarla yüklü ve doğru çalışmayan bir bağırsak , kronik obezite tedavilerinde uygulanabilir.r. * *Alkol, ilaç ve nikotin bağımlılığında bağırsakta oluşan reseptörleri azaltarak bağımlılıktan kurtulmaya katkı sağlamaktadır.

*Özellikle hayvansal, unlu, şekerli ve katkı maddeli ürün ağırlıklı beslenenlerde oluşan ve sindirilemeyen atık birikimlerini temizleyerek kolon fonksiyonlarını restore eder. Böylece bedende toksin birikimini önleyerek önemli bir arınma fonksiyonu gerçekleştirir.

*Sindirim sisteminin daha etkili çalışmasını sağlar.

*Bedensel ve zihinsel enerjiyi arttırır.

*Cildi canlandırır, güzelleştirir.

*Konsantrasyonu arttırır.

*Vitamin, minerallerin ve esansiyel yağ asitlerinin emilimini arttırır.

*Kilo verme programını destekler.

*Daha sağlıklı bir uyku sağlar.

*İlaç, alkol ve sigara kullananlar için önemli bir arınma ve temizlenme uygulamasıdır.

*Kişiye hafiflik, zindelik ve rahatlık hissi vererek iyi hissettirir.

Kolon hidroterapi bağırsak florasına zarar verir mi?

Sağlıklı bir flora bağırsak duvarına sıkı bir şekilde tutunur. Büyük ölçüde sudan etkilenmez. Ancak dışkıda ve serbest olarak bağırsakta bulunan flora azalır. Bu ise zaten amaçlanan birşeydir. Ancak bu şekilde yeni ve sağlıklı bir flora oluşumuna zemin hazırlamış oluyoruz.

Kolon Hidroterapi esnasında ne gibi yan etkiler ortaya çıkabilir?

Kolon hidroterapi genel olarak rahatlatan ve ferahlatan bir uygulama olmakla birlikte, toksik birikimlerin temizlenme süreci arınma orucunda olduğu gibi geçici bir “iyileşme krizi” ne neden olabilir. Tıpkı oruçta olduğu gibi, ilk başlarda baş ve eklem ağrıları olabilir. Bunun nedeni ise metabolizma artıklarının mobilize edilerek geri emilimidir. Bu durumda ikinci seansı ertesi gün yaparak şikâyetler ortadan kaldırılabilir.Nadiren karın krampları görülebilir. Başkaca bir komplikasyon, hemen hemen imkansızdır.

Kolon Hidroterapinin Hangi Durumlarda Uygulanmaz

*İleri derecede kasık fıtığı varsa

*Üzerinden henüz 6 ay geçmemiş bağırsak ameliyatları

*İleri derecede kalp ritim bozukluğu

*Gebelik

*Belirgin ve iltihaplı divertikül halleri

*Kron hastalığı

*Prostatı çevreleyen kaslarda spazm

*Kalın bağırsak veya rektumda tümörü

SEVİLAY ÖZTÜRK

VERİTA HEALTH SAĞLIKLI YAŞAM VE DETOKS DANIŞMANI