Sağlık Dişteki Sarı Lekeler Nasıl Geçer? Diş Lekeleri Nasıl Giderilir?

Dişteki Sarı Lekeler Nasıl Geçer? Diş Lekeleri Nasıl Giderilir?

15.09.2021 - 15:57 | Son Güncellenme:

Dişte çeşitli nedenlere bağlı olarak sarı lekeler ortaya çıkmaktadır. Sarı lekeler başta olmak üzere diş lekeleri artmaktadır. Diş lekelerinin nasıl giderileceği de merak edilen önemli detaylardandır. Dişte sarı lekelere sahip olanlar diş doktoruna başvurmaktadırlar. Gündelik hayatta istenemeyen bir durum olarak bilinir. Dişteki sarı lekelerin nasıl geçeceği de araştırma konusudur. Peki dişteki sarı lekeler nasıl geçer? Diş lekeleri nasıl giderilir? İşte diş lekeleri ile ilgili tüm tedavi seçenekleri...

Dişteki Sarı Lekeler Nasıl Geçer Diş Lekeleri Nasıl Giderilir

Dişte sarı lekeler pek çok kişinin çektiği bir durumdur. Bunun için hem doğal hem de normal tedavi seçenekleri bulunmaktadır.

Haberin Devamı

Dişteki Sarı Lekeler Nasıl Geçer?

1) Karbonat

Dişteki sarı lekeleri doğal yollardan geçirmek isteyenlerin ilk olarak uygulayacağı tedavi seçeneklerinin başında karbonat gelmektedir. Karbonat ile birlikte dişteki sarı lekelerden kurtulmak son derecede kolaydır. 1 çay kaşığı karbonat ile yarım limon suyunu karıştırın. Daha sonra üzerine 2 damla zeytinyağı ilave edin. Bu şekilde de bir müddet karıştırdıktan sonra dişlerinize bu karışımı sürün. Belirli bir süre bu şekilde dişlerinizi fırçaladıktan sonra dişteki sarı lekeler ortadan kalkacaktır.

2) Muz Kabuğu

Doğal yollardan dişteki sarı lekeleri geçirmek için uygulayabileceğiniz bir diğer yöntem ise muz kabuğudur. Muz kabuğunun içerisi dişler için son derecede faydalıdır. Muz kabuğunun içini dişlerinize yaklaşık olarak 15 dakika olacak şekilde ovalayın. 15 dakika ovaladıktan sonra diş macunu ile tekrardan dişlerinizi fırçalayın. Bu yöntemi denedikten sonra diş sararmalarının geçtiğine şahit olacaksınız.

Haberin Devamı

Diş Lekeleri Nasıl Giderilir?

1) Çilek

Çilek de yine dişler için son derecede sağlıklı bir meyvedir. Çilek yardımı ile sarı dişlerin tekrardan beyazlamasını sağlayabilirsiniz. Çilek malik asit içermektedir. İçermiş olduğu malik asitte dişlerin lekelerinden kurtulmasını sağlar. 2 ya da 3 tane çileği püre haline getirin. İçine de bir tutam karbonat ilave edin. Karbonat ilave ettikten sonra çileği doğrudan dişlerinize sürün. Bu şekilde diş lekelerinden kurtulacaksınız.

2) Tuz

Tuz dişlerin doğal rengine dönmesini sağlar. Dişlerde yer alan lekeleri söküp atar. Bir tutam tuz ile karbonatı karıştırın. Ardından lekeli dişlerinizi bunları sürerek lekelerden kurtulun. 

Yazarlar