Sertleşme problemine ameliyatsız, ağrısız çözüm: Şok Dalga Tedavisi

Sertleşme problemi ya da iktidarsızlık en basit tanımıyla cinsel ilişkiye başlayamama ya da tatminkar bir cinsel ilişki sağlayamama durumudur. Özellikle ilerleyen yaşla beraber birçok erkek bu durumdan muzdarip olsa da, hastaların utanmaları ve sertleşme problemlerini doktorlarıyla paylaşmamaları hastalığın tedavisinin gecikmesine yol açabilir. Yine erkeklerin bu durumu yaşlılığın normal bir belirtisi olarak değerlendirmeleri sağlık kurumlarına başvurmamalarının en önemli sebeplerinden bir tanesidir. Ülkemizde yapılan bir çalışma 40 yaş üzeri her iki erkekten bir tanesinin dönem dönem ya da kalıcı olarak sertleşme problemi yaşadığını ortaya koymuştur. 

Haberin Devamı

Öz güven eksikliğine ve ilişkilerin bozulmasına yol açıyor

Erkeklerde sertleşme problemleri kalp hastalıkları, sinir sistemi hastalıkları, şeker hastalığı, yüksek tansiyon gibi çok ciddi hastalıkların bir bulgusu olabileceği gibi, sertleşme probleminin kendisi erkeklerde öz güven eksikliğine ve depresyona yol açabiliyor. Yine çalışmalar erkeklerde sertleşme problemlerinin uzun sürmesi halinde çiftler arasında ilişkilerin bozulduğunu ve evli çiftlerde boşanma oranlarının arttığını gösteriyor. 

Sertleşme problemi olan bir erkek öncelikle ne yapmalı ?

Bu durumla karşılaşan bir erkek mutlaka profesyonel sağlık kurumlarına başvurmalı ve bu iş ile ilgilenen uzmanlar tarafından muayene edilmeli. Bizler sertleşme problemi olan tüm hastalara sigarayı bırakmalarını, stresten uzak durmalarını, kilo vermelerini ve düzenli spor yapmalarını öneriyoruz. Tansiyon ya da şeker hastalıkları var ise tedavi olmaları için bu hastaları tedavi eden ilgili branşlara yönlendiriyoruz ve hastalara fosfodiesteraz inhibitörü ilaçlar başlıyoruz. 

Sertleşme problemine ameliyatsız, ağrısız çözüm: Şok Dalga Tedavisi

İlaç tedavisinden fayda görülmezse...

Sertleşme probleminde ilaç tedavisinden hiç fayda görmeyen, ilaçlarla kısmi düzelme sağlayan ya da ameliyatsız bir çözüm isteyen hastalarda Şok Dalga Tedavisi (ESWT) ön plana çıkmaktadır. Bu işlem sırasında küçük bir ultrasonik prob ile ses dalgalarıyla kullanılarak penis dokusunu uyarılır ve penise olan kan akışı artırılır. 

Haberin Devamı

Tamamen ağrısız bir yöntem

Şok Dalga Tedavisi (ESWT) muayene odasında yapılabilir ve anestezi gerektirmez. Randevunuz için önceden herhangi özel bir hazırlığa gerek yoktur. Bir seans ESWT tedavisi yaklaşık olarak 15-20 dakika sürmektedir ve hastalar işlem sonrasında günlük yaşantılarına hemen dönebilirler. Sertleşme probleminin ciddiyetine ve sertleşme problemine yol açan hastalığa göre her bir hasta için 6 seansa kadar tedavi tekrar edilebilir. 

Etkisi 2 yıla kadar sürebilir

Şok dalga tedavisinin etkinliği hücresel düzeyde hemen başlamakla beraber, hastaların klinik olarak anlamlı şekilde iyileşmeleri ortalama birinci ayda görülür ve bu iyileşme üçüncü ayda en yüksek düzeye ulaşır. Yapılan çalışmalar 6 seans şok dalga tedavisi alan hastalarda sertleşme problemlerinin iki yıla kadar tamamen düzeldiği göstermiştir.