Sağlık Doğum Kontrol Hapına Ne Zaman Başlanır? Doğum Kontrol Hapı Kaç Gün İçilir?

Doğum Kontrol Hapına Ne Zaman Başlanır? Doğum Kontrol Hapı Kaç Gün İçilir?

09.09.2021 - 15:55 | Son Güncellenme:

Doğum kontrol hapları bugün dünya genelinde kullanılan bir korunma yöntemi olmaktadır. Özellikle çocuk sahibi olmak istemeyen bireyler için doğum kontrol hapları oldukça hayati olmaktadır. Bu nedenle bireylerin aklın sık sık Doğum kontrol hapına ne zaman başlanır? Doğum kontrol hapı kaç gün içilir? Gibi sorular bulunmaktadır. İşte, merak edilen tüm detaylar.

Doğum Kontrol Hapına Ne Zaman Başlanır Doğum Kontrol Hapı Kaç Gün İçilir

Doğum kontrol hapların kadınların vücudunda bulunma bazı hormonların çalışmasını engelleyici yönde aktif olunmaktadır. Bu engellemeler hamile kalınmasının da engeller. İlaçlar kullanıldığı süre etkili ve kullanıldıktan sonra geçersizidir.

Haberin Devamı

Doğum Kontrol Hapına Ne Zaman Başlanır? 

Genellikle ergenlik yaşlarında girildiğinde kadınların vücut yapıları ve cinsel metabolizmaları çalışmaya başlar. Ortala her kadın 20 yaşlarında ilk cinsel deneyimini yaşmaktadır. Bunu deneyim sonrasında hamile kalmak istemeyen birçok birey için doğum kontrol hapları oldukça önemli olmaktadır. Bu nedenle bireylerin sesi deneyimlerinden önce başlaması gerekir.

Cinsel birliktelikten sonra başlar ise bu durum hamilelik durumunda oldukça tehlikeli olabilmektedir. Bu nedenle kesinlikle erken başlanılmalıdır. Bireyler üzerinde aksi bir yan etki görüldüğünde en yakın doktor ile iletişime geçmesinde fayda vardır: Çünkü her yıl birçok kişi tarafında bu durum gözetilmektedir. Sağlıklı birliktelikler için ilk olarak tüm önlemlerin alınması oldukça önemli olmaktadır.

Haberin Devamı

Doğum Kontrol Hapı Kaç Gün İçilir?

Doğum kontrol hapına başlanılmasına kara verildikten sonraki zaman oldukça önemli olmaktadır. İlk olarak bireylerin doğum kontrol hapını kullanması için yaklaşık olarak adet günü veya adet günün ilk üç gününe kadar beklemelidir. Devamında bireyler bu adet durumlarında ilk güne sonraki üç gün içinde kesinlikle haplara başlaması gerekir.

Cinsel birliktelik sırasından güven için her gün aynı saatte ilaç alınanına dikkat etmelidir. Ayrıca 21 ile 7 prensibi kullanılmalıdır. Bir kutu içinde 21 adet ilaç bulunmaktadır. Adet döneminin ilk gününde başlanılmasının ardında yaklaşık olarak 21 gün ilaç kullanılır. Sonraki 7 gün boyuna kanamlalar oldukça normal olmaktadır. Bu süreçte ilaç kullanılmaz. Sonra yeni kutu açılır ve 21 gün daha kullanılır 7 gün ara verilir. Aşırı kanamalarda doktor ile iletişime geçmek önemlidir.

Yazarlar