Dokunmanın gücü Bebek masajı

Bebeğinize masaj yapmak muhteşemdir. Teknik olarak son derece basit olan bebek masajı bebeğinize çok ifade eder. Sevginizi aktarmanız için çok önemli bir yoldur.

Ben her ay Bebeimgeliyor Anne bebek eğitim merkezimde Bebek Masajını yapıyorum. Çok eğlenceli bir etkinlik. Özellikle ilk yıl bebeklerde rutin oluşturmak çok önemli. Ve bunun için masaj da çok işe yarar

Bebek Masajını nasıl yapıyoruz?

Bebeğinize masaj yaparken loş ışıklar altında ve sıcak bir odada masaj yapmalısınız. Oda ısısı ortalama 22-23 derece olabilir. Bebek masajı için bebeğimizi soyuyoruz. Zeminin düz, güvenli bir yüzey olmalı. Yumuşak bir havlu veya battaniye bebeğin sırtına yerleştirin. Ortamda hoş bir müzik de olabilir.

Haberin Devamı

Bebeğinize masaj yaparken bebeğin bezi açık pozisyonda olmalı. Minik kazalar olabilir.

Bebeğinize, bebekler için özel hazırlanmış bebek yağı veya losyonu ile masaj yapın. Doğal yağlar, organik zeytinyağı bebeğin cildinin ph ‘sına uygun hazırlanmışsa kullanılmalıdır.
Yağ soğuksa, ilk ellerinin içine dökün ve elleri ısıtmak için birbirine sürtüp, ısıttıktan sonra masaj yapın.

Bebeklere masaj yaparken hafif dokunuşlar çok önemlidir. Bebeklerin cildi naziktir. Bu nedenle hafif dokunuşlar önemli olup, bebeğin cildini, uyarır.Bebeğe eller, göğüs, karın, bacaklar ve ayaklar, sırt, omuzlar, kalça ve yüze masaj yapılır. Masaj öncesinde siz 2-3 adet rahatlatıcı nefes egzersizi yaparak kendiniz rahatlatın. Bebekler dokunma ile sizin tüm enerjinizi alacağı için masaj yapanın enerjisinin yüksek ve pozitif olması çok önemlidir.

Bebek masajı rahatsız edici olmamalıdır. Bebeğin gevşediği rahatladığı, anne ile muhteşem zaman geçirdiği bir süreçtir. Masaj yaparken bebeğiniz ağladığı, rahatsız olduğunu hissettiğinizde kesmeniz gerekir.

Bebekler gün içinde yakın ilişki içinde olmak, ten teması halinde olmaktan çok mutlu ve huzurlu olurlar. Özellikle ağladığı, gaz, kabızlık gibi sıkıntılı anlarda da bebek masajı bebeği rahatlatan anlardır.

Bebek masajını çok açkken yapmamaya çalışın. Bebeğiniz çok acıktıysa, sizin masajınızın bitmesine dayanamayabilir. Yemekten sonra 45 dakika beklemenizi tavsiye ederim. Dolu mide ile masaj yaptığınızda bebeğinizin midesi bulanabilir, kusabilir.

Haberin Devamı

Bebek masajı bebek yatıştırır ve uyumasına yardımcı olmak için harika bir yoldur. Düzenli masaj yatağına düzenli uyku için bebek size yardımcı olur. Banyo veya diğer düzenli akşam ritüeli sonrasında bebek masajını deneyin. Yaklaşık yarım saat sonra bebeğinizin uykuya geçeceğini göreceksiniz.

Bebek masajının olumlu etkileri

sayılamayacak kadar çoktur. Bu, bebeğin büyümesini, bağışıklık sistemi ve sindirim sistemi güçlendirmesine yardımcı olur. Yani, sağlık güçlendirir, stresi azaltır ve bebeklerin duygusal gelişimini güçlendirir. Annelerin anne sütünü arttırmasına da katkı sağlar. Babalar ve bebekleri için ideal bir bebek ile yakın bir ilişki kurmak için harika bir yoldur.

Bebek masajını ilk defa yapacaksanız yüzünü en sona bırakın. Göğüs ve karından başlayabilirsiniz.

Göğüs ve karın masaj yapın.

Bebeğiniz masaja başladığınızda sakin olmalıdır. Göğüs, değil kalp ortasında başlar ve kitabın sayfalarını döndürür gibi cildiniz üzerinde elinizi kaydırın. Karnına masaj yaparken de hafifçe saat yönünde dairesel hareketlerle yapabilirsiniz. Bu yön sindirim yönünü takip eder. İki parmağınız göbek deliğinin yanına yerleştirin. Hafifçe bastırarak saat yönünde daire çizin. Basınca azaltın, parmaklarınızı göbek deliğinin çevresinde kaydırın ve tekrarlayın. Bebeğinizin sağ kalçasının iç kısmına ulaşana kadar dışarıya doğru giderek genişleyen daireler çizmeye devam edin

Haberin Devamı

Masajın bu bölümünde bebeğinizi yüz üstü yatırın. Size en yakın duran kısmı ayakları olmalıdır.

Sırt masajı;

Ellerinizi sırtının üst kısmına, ensesinin altına yerleştirin, sıkı ve kararlı bir şekilde kaydırın. Kalçasına ulaştığınızda kaldırın. Ancak bunu yapmadan hemen önce diğer elinizi başlangıç pozisyonuna getirerek bebeğinizin sırtına koyun. Daha önce yaptığınız şekilde elinizi aşağıya kaydırın. Bunu birkaç kere tekrarlayın.

Omuzları boyunca her 2 elinizin de tüm iç yüzeyini kullanılarak kollarına doğru ilerleyin. Bunu birkaç kere tekrarlayın.

Omurga boyunca baş parmaklarınızla küçük daireler çizerek, omurga boyunca aşağıya doğru ilerleyin.

Bacaklara ve kollara masaj;

Bir elinizle bebeğinizin ayak bileğini tutun. Diğer elinizi parmaklarınız içe dönük duracak şekilde uyluğunun üst kısmına yatay olarak yerleştirin. El bileğinizi dışa doğru döndürün ve parmaklarınızı uyluk üzerinde gezdirerek bacağın arkasına kaydırın. Böylelikle başparmağınız üstte ve diğer parmaklarınız da altta duracak şekilde bebeğinizi uyluğunu tutmuş olursunuz.

Bacağının üzerine 2 elinizi yan yana yerleştirin. Hafif bir basınç uygulayarak elleriniz yumuşak hareketlerle ters yönlerde döndürün. Burgu hareketini yaparken aynı anda bacağı hafifçe çekerek, aşağıya doğru ilerlemeye devam edin. Bileğine geldiğinde durun ve işaret ve başparmağınızı kullanarak elinizi ayağın üzerinden çekin. Her iki bacak için ikişer tekrar yapın.

Bacakları kıvrılmış ve parmakları yukarıya dönük duran bebeğinizin bileğini bir elinizle tutun.Başparmağınızı bebeğinizin ayak tabanına, küçük parmağının hemen altına yerleştirin. İşaret parmağınız ise ayağın üst kısmında aynı pozisyonda olsun. Birlikte sıkıştırıp aynı anda küçük dairesel hareketler yapmaya başlayın.Ayağın yan kısmında duran parmaklarınızı biraz aşağıya kaydırın ve aynı dokunuşu tekrarlayın.

Kollara masaj yaparken de;

Ellerinizi bebeğinizin kolları boyunca hareket ettirerek aşağıya doğru kaydırın ve ellerinin üzerinde getirin. Parmak uçlarına geldikten sonra ellerinizi çekin. İki elinizin de eş zamanlı çalıştığından emin olun. Bebeğiniz, başlangıçta kollarını dirseklerinden açarak düz tutmayabilir.Kasları gevşedikçe nazikçe yapacağınız’’çekme’’hareketlerini arttırarak, kollarını düz tutmasını sağlayabilirsiniz. Ellerinizin işaret ve başparmağını birleştirerek bebeğinizin sağ kolunun üst kısmını kavrayacak şekilde daireler oluşturun. Bebeğiniz büyükse ellerinizi kolunun üst kısmının üzerine yan yana yerleştirebilirsiniz ve kolun etrafına sarabilirsiniz. Ellerinizi kolu burarak sıkacak şekilde nazik hareketlerle zıt yönlerde döndürün. Parmaklarınızın veya ellerinizin bebeğinizin kolunun üzerinde rahatlıkla kayabilmesi için yeterince yağ kullanın. Bu hareketi yaparak kolun üzerinde aşağıya doğru ilerleyin ve bir yandan da kolun yavaşça çekin. Bileğe geldiğiniz de durun. Sol elinizin işaret parmağı ve başparmağını bebeğinizin elinin üzerinden geçirerek çekin. Sol kola geçebilirsiniz. Bu dokunuşu her kola ikişer kez tekrar edin.

http://www.bebeimgeliyor.com/2016/06/dokunmanin-gucu-bebek-masaji/