Dolgulu Dişler Beyazlatılabilir Mi?

Kompozit dolgular zamanla diş yüzeyinde renk değiştirebilirler ve dişlerimiz de renkleşebilir. Diş beyazlatma işlemi ile dişlerimizin rengini açabilirken kompozit dolguların rengi de aynı şekilde beyazlatılıp, açılabilir mi?

Normal şartlarda dolgulara zarar vermeden diş beyazlatma işlemi yapmak mümkündür. Beyazlatma jellerinin asiditesi nötre yakındır ve bağlantıda bir hasar yaratmazlar. Dolgu kenarlarında açıklık ya da sızıntı yaratacak bir durum olması önemlidir, bunu mutlaka değerlendirmek gerekir. Böyle bir durum varsa diş hekimi işlem boyunca o bölgeyi izole eder, sonra da dolguyu değiştirir. Doktor kontrolünde olmadan uygulanan ev tipi diş beyazlatma sistemlerinin en büyük risklerinden biri budur.

Haberin Devamı

Dolgulu dişleri beyazlatmada karşılaşılan asıl problem diş ile dolgu arasında meydana gelen renk farklılıklarıdır. Böyle bir sorun ile karşılaşmamak adına, diş hekiminiz ile birlikte karar vermekte fayda vardır.

Önemli bir ayrıntı da , dolgunun ideal olduğunu varsaydığımızda, diş beyazlatma ile beraber renginin bir miktar modifiye olarak uyumlu olduğunu görsek bile, dolgu yüzeyinin tekrar cilalanıp parlatılması gerekir, çünkü diş beyazlatıcı ajan yüzey özelliğini değiştirebilir.

Sonuç olarak; dolgulu dişlerde beyazlatma sonrasında sonuçlar tam olarak öngörülemez. En kötü ihtimalle dolguları daha açık renk bir dolgu ile değiştirmek gerekebilir. Bunu bilerek işlemlere başlamakta fayda vardır.

https://www.onurozturk.com/dolgulu-dis-beyazlatilir-mi/

https://www.instagram.com/dronurozturk/?hl=tr