Genç ve güzel bir cilt, başlı başına bir güzellik unsurudur. Ancak insanoğlu da yaşlanmaya mahkûmdur. Bu durumda, en güzel kadın bile bir gün yaşlanacak ve eski güzelliğini kaybedecektir. Ancak bu demek değildir ki hiçbir şey yapamayız. Yaşlanmanın önüne geçemiyor olabiliriz ama daha geç yaşlanabiliriz. Bu yüzden, keşfetmekte ne kadar geç kalmış olduğumu fark ettiğim bir konuyu ele alacağım.

Üstelik, vaktiniz haricinde sizden başka hiçbir talebi olmayan, çok tatmin edici sonuçlar veren ve değişiklikleri kendinizde an be an görebileceğiniz, en önemlisi de güzelliğinize güzellik katacak bir teknik.
Gelin birlikte inceleyelim.

Haberin Devamı

Yeni bir trend değilGençliğin sırrı: Yüz yogası

Yüz yogası, sağladığı yararlarla bir an önce hayatımıza katmamız gereken çok önemli bir spor. Çünkü yüzümüzde yaklaşık 52 kas var. Yüz yogasının amacı da doğru hareketlerle yüz altı kaslarını güçlendirmek.

Nasıl ki vücudu formda tutabilmek için düzenli spor yapılması gerekiyorsa, aynı şey yüzümüzdeki kaslar için de geçerli. Bu kaslar çalıştırılmadığı için zayıflamaya başlar ve genel yüz görünümünde sarkmalar gözükür.

Yüz egzersizleri veya yüz yogası yapmak, yaşla sarkan kasları formda tutmaya yarayan, doğru öğrenildiği ve uygulandığı takdirde yüzünüzü daha genç ve sıkı bir görünüme kavuşturacak tamamen doğal bir yoldur.

Güzellikle ilgisi ve faydaları neler?

Şu an bu yazıyı okuyan iki grup var karşımda: Güzelliğinden emin olup yaşlanmaktan endişe duyan ve tatmin olmayıp ‘Ne yapabilirim?’ diye düşünen sevgili hemcinslerim. Her hâlükârda şunu söyleyebilirim ki; insan var olanı kaybetmeden sahip olduğu güzelliğinin farkına varamıyor. Gençlik ve genç bir cilt, başlı başına bir armağan ve sembol.

Bu yüzden siz siz olun, yüz yogasını küçümsemeyin. Çünkü bu kasları güçlendirdiğinizde cildiniz daha gerginleşecek ve hatlarınız belirginleşecek. Evet, belki var olan kırışıklıkla savaşamayacak ama olanı koruyacaktır.

Ayrıca, hali hazırda oluşmuş kırışıklığın derinleşmesini engelleyeceği gibi, yeni kırışıklıkların olmamasını sağlayacak en büyük mucizeyi yine yüz yogası sağlar.

Haberin Devamı

Geleceğe yatırım yapmalıyız. Uzun vadede, çok daha genç görünebilmeyi vadeden yüz yogası, kesinlikle dikkate
alınmayı hak ediyor. Buradaki püf nokta, bu egzersizleri doğru uygulayabilmenizi sağlayacak bir uzman. Sonrası sizin
emek ve istikrarınız.

Tüm egzersizleri yapmalı mıyım?

Bu tamamen size, yüzünüze ve yaşınıza bağlı. Egzersizler, yüzün ihtiyaçları doğrultusunda kişiye göre değişiklik
gösterebilir. Önerim; problemli veya sarkmaya meyilli olan bölgeleri belirlemeniz ve o kasları çalıştıracak egzersizleri seçmeniz.

Hangi sıklıkta uygulanmalı?

Başlangıç olarak haftada altı gün, günde üç defa egzersizleri tekrarlamalısınız. Yedinci gün yüzünüzü dinlendirmeli, üç ay bu sıklıkta devam etmelisiniz.

Sonrasında günde iki defaya indirebilirsiniz. Yedinci aydan itibaren yüz kaslarınızın toparlandığını göreceksiniz. Bu durumu korumak amacıyla egzersizleri her gün akşam yatmadan önce yapmanız yeterli olacaktır.

Unutmayın; güzelleşmek, başlı başına bir sanattır ve disiplin ister. Hak ettiğiniz güzelliğe ulaşmanız dileğiyle, güzelliğiniz daim olsun.

Haberin Devamı

Hangi bölgelerde gelişim sağlayabilirim?

17 farklı yüz egzersizi vardır.

- Alın kaslarını ve üst göz kapaklarını güçlendirebilir, böylece kaşların düşmesini ve alın çizgilerinin oluşumunu önleyebilirsiniz.

- Gerdanı ve boynu sıkılaştırarak, çene altı sarkması, diğer adıyla gıdı sarkmasını engelleyebilirsiniz.

- Kaz ayakları denen, göz çevresindeki çizgileri yumuşatabilirsiniz.

- Gülme çizgilerini hafifletebilir ve üst yanakların sarkmasını geciktirebilirsiniz.

- Dudak çevresi çizgilerini hafifletebilir ve dudakları doğal yoldan daha dolgun bir görünüme kavuşturabilirsiniz.

Kısaca, yüz kaslarınızı çalıştırarak tüm yüzünüzde hakimiyet kurabilirsiniz.