Haziran ayına girdiğimiz şu günlerde, ‘kıpır kıpır olan içimiz kadar keşke cildimiz de kıpırdansa, kendini yenilese ve mutluluğumuzu katmerlese’ diye düşünüp hayaller kuruyorum. Bir yandan da önümüzdeki üç ay boyunca cildimizi en iyi nasıl korur ve en az oranda yıpranmasını sağlayabilirizin derdine düştüm. Neyse ki, karşıma DNA Somon Mezoterapisi adı verilen, aslında bir cilt bakımı olmakla birlikte yine de klasik bakımdan ayrılan bir uygulamayla tanıştım. Cilde etkilerinin müthiş olduğu iddia edilen yeni tekniği deneyimledim ve etkisi gerçekten de büyüleyiciydi. Bu sebeple bugün Somon DNA uygulamasını kaleme alacağız. Bakalım sizler de benim kadar ikna olacak mısınız?

Haberin Devamı

Somon DNA nedir?

Somon balığı spermlerinden elde edilen ve insan DNA’sıyla aynı kimyasal yapıya sahip olan Somon DNA, polinükleotid olarak adlandırılan hücre yapımına destek bir maddedir. Bu DNA molekülü, mezolift yöntemiyle ya da dermoroller yardımıyla deri içine verilerek ciltte hücre yenilenmesi sağlar. Aynı zamanda hızlı bir gençleşme ve canlandırma etkisi yaratır.

Somon DNA uygulaması nasıl yapılır?

Somon DNA Mezoterapisi, profesyonel bir cilt bakım işlemidir. Önce yüze anestezik krem sürülüp biraz uyuşması sağlanır. Ardından cilt altına minik iğnelerle verilir. Micro-iğneleme cihazı olarak da bilinen dermaroller, dönen bir silindir üzerinde farklı micro boyutlarda titanyum ya da paslanmaz çelik iğnelerden oluşur. Ve antiaging amaçlı kullanılan kozmetiklerin cilde nüfusunu artırmak için tercih edilir.

Cilde faydaları nelerdir?

Dermoroller, ‘bilinçli yaralandırma sistemi’ olarak da bilinir; ciltte mikro kanallar açarak doku iyileşme sürecini başlatır ve böylece ‘yaşlanma karşıtı etki’ sunar. Somon DNA uygulamasında dermorollerin kullanım sebebi de daha hızlı ve daha iyi sonuç almaktır. Somon DNA’sı, hacminin on bin katı kadar su tutabilme kapasitesine sahiptir. Bu da cildinizin kaybettiği nemi size geri verebileceğini anlatır. Somon DNA’sının cilde kazandırdığı nemin yanı sıra verdiği parlak ve aydınlık görünüm, cildin sıkılaşması, elastikiyetinin artması ve gençleşmesi de önemli etkileridir.

Haberin Devamı

Uygulama yapılmış bir ciltte neler gözlenebilir?

Uygulamadan hemen sonra ciltte hafif kızarıklık gözlenebilir. Ancak bu genellikle kaybolur ve günlük yaşantıya devam etmek mümkün olur. Hastalar her uygulamadan sonra ciltlerinin biraz daha canlandığını gözlemler. Her sabah daha parlak ve aydınlık bir ciltle uyanırlar. Hücre yenileyici olan somon cildin kolajen, elastik liflerini artırarak sarkmasına engel olur, elastikiyet kaybını azaltır. Başta göz çevresi olmak üzere kırışıklıkları hafifletir.

Makyajsız da ışıl ışıl parlayan bir cilt görünümü sunar.

Ne sıklıkla uygulanır?

Somon DNA, güneşin zararlı UV ışınlarını emme konusunda başarılıdır. Dolayısıyla güneş nedeniyle bozulan ve kuruyan ciltleri tedavi eder. Derinin tekrar nemli, canlı ve parlak görünümünü kazanmasına yardımcı olur. Yaz başlangıcı veya yaz bitimi için tercih edilebilecek bir tekniktir. Somon DNA mezoterapi, 1-3 hafta aralıklarla 1-5 seanstan oluşur.

Haberin Devamı