Yaz mevsiminin vazgeçilmez ritüeli olan güneş, deniz ve havuz, beraberinde birçok cilt problemini tetikliyor. Bedensel ve ruhsal sağlık açısından pozitif etkileri yadsınamaz güneş ışınlarına olan maruziyetin dozu birazcık şaştığında, yarar-zarar pusulası da yön değiştiriyor ve cilt, bu çevresel faktörler sonucu birtakım değişiklikler gösteriyor. Bunların başında nemsiz kalmış, kurumuş bir ciltle, farkında olmadan edinilen, uğraştırıcı lekelenmeler geliyor.

Bu nedenle yaz mevsimini geride bıraktığımız şu günlerde, cildimizi yakın mercek altına almanın vakti geldi. Yakıcı sıcaklar, kum, güneş ve tatil faslı sona erdi. Şimdi cildimizle ilgilenme zamanı, çünkü yıpranan cildi bir de sonbahara hazırlamamız gerekiyor. Bunun için de öncelikli olarak yazdan geriye kalan hasarı minumuma indirmeli ve cildin mevsim şartlarına ayak uydurabilmesi için ona yardımcı olabilmeliyiz.

Haberin Devamı

Neyse ki elimizde bu süreç için destekleyici üç kuvvetli silahımız mevcut: Peeling, mezolifting (yüz mezoterapisi) ve nem maskesi.

Oldukça faydalı bu üç silahşörler, yazdan sonbahara geçerken cilt için hayat kurtarıcı nitelikteler. İşte detaylar...

Peeling

Güneş ışınlarına maruziyetle tetiklenen erken yaşlanma belirtilerinden kurtulmanın en etkin ve ilk yolu, derinin üst tabakasını tedavi edebilecek ve görünümü iyileştirecek uygulamalardır. Sonbahar ve kış aylarında uygulanabilecek kimyasal peeling yani soyma işlemi, en etkili ve güvenilir yöntemdir. Doğal meyve asitlerinden formüle edilerek, cildin ihtiyacına göre çeşitli konsantrasyonlarda, dermatologlar tarafından uygulanan bu yöntemle, yaz sonrası kalınlaşan derinin üst tabakası ölü hücrelerden arındırılır. İnce kırışıklıklar, lekeler ya da akne izleri gibi cilt güzelliğine gölge düşüren bu etkenlere, senede bir kez uygulayacağınız kimyasal peeling ile büyük ölçüde veda edebilirsiniz.

Mezolifting

Cildin dıştan görünümünü iyileştirdikten sonra onu bir de içten desteklemeliyiz ki, emekler boşa gitmesin ve uzun vadede güzel ve duru bir cildin keyfini sürebilelim.

Haberin Devamı

Cildi içerden beslemek, dengeli beslenme ve ruh sağlığını en iyi şekilde koruyabilmekle paralellik gösterse de, bir de cilt altına enjekte edilerek vitamin ve mineral desteği sağlayan mezolifting yöntemi, yani yüz mezoterapisinden faydalanmakta büyük ölçüde yarar var. Böylelikle cildinizin kaybettiği nem, aminoasit, vitamin ve mineral desteği sağlanacak ve cilt yeniden yapılanma içine girecektir.

Nem maskesi

Esnekliğini ve bütünlüğünü koruyan cildin sırrı nemdir. Nemsiz kalmış bir cilt, yaşlılık belirtilerine ilk maruz kalacak cilt tipidir. Özellikle de yaz mevsimiyle, ciltte su kaybı ve kuruma gözlemlenir. Bu da, derinin pul pul dökülmesine yol açar. Bu nedenle yapılması gereken, yoğun kıvamlı, cildin üst tabakasında koruyucu örtü oluşturarak, uzun süre etki gösteren, cildin lipid tabakasının büyük kısmını oluşturan seramid maddesini içeren nemlendiricilerle, sağlıklı dokuyu koruma altına almaktır.

Gliserol, hyalüronik asit, skualen, E vitamini ve shea yağı gibi zengin nemlendirici özelliği olan aktifler içeren nem maskeleri ve bakımlar yaptırılması da cilde müthiş bir rahatlık ve parlaklık kazandıracaktır. Her daim genç ve ışıl ışıl kalmanız dileğiyle, güzelliğiniz daim olsun.

Haberin Devamı