Tüm aylar içerisinde en çok beklenen mevsim belki de yaz. Güneş, deniz ve havuz hayalleri, tüm yaşananlara bir nefeslik mola kıvamında, bütün bir yıl beklenen tatilin geldiğinin habercisi. Belki de yorgun ruhlarımız için barış elçisi. Tek sıkıntı göz açıp kapayıncaya kadar bitişi. Geride bıraktığı hasar da hediyesi. Malumunuz güneş cildin ödediği en büyük bedellerin yegâne temsilcisi. Kavurucu sıcaklık, kirlilik, nem ve daha birçok etken, cildin doğal ışıltısını yok ediyor ve enfeksiyonlara davetiye çıkarıyor. Tüm bu zorluklardan kaçınmak, yazı en sağlıklı şekilde geçirebilmek ve daha önce olduğu gibi cildinizin ışığını koruyabilmek için, izleyebileceğiniz dokuz kolay ve keyifli ipucunu sizler için hazırladım. Mutlu ve sağlıklı bir yaz için aşağıdaki bilgilere göz atmanızı tavsiye ederim.

Haberin Devamı

Güneş kremi bir mecburiyettir

Erken yaşlanmak ve cilt hastalıklarına davetiye çıkarmak istiyorsanız, güneşin altında korunmasız uzanmaya devam edin. Güneş koruyucularla bronzlaşamazsınız diye düşünmeyin. Sadece daha sağlıklı ve korunarak bronz bir ten elde edeceksiniz. Ani değişimler beklenmedik sürprizleri de beraberinde getirir. Bu yüzden lütfen geniş spektrumlu güneş koruyucunuz olmadan dışarı çıkmayın. Denize girdikten sonra tazelemeyi unutmayın ve her koşulda 2-3 saatte bir yenileyin. Yardımcı aksesuarları yanınızdan ayırmayın.

Sporcu ya da beyzbol tarzı şapkalar sizi güneşten belirli açılardan koruyabilir. Tam bir koruma için daha büyük olan hasır şapkaları tercih edebilirsiniz.

Soğuk duşun keyfini çıkarın

Güneş ışınlarına maruz kaldıktan sonra alınacak sıcak duş, cildi daha fazla kurutacaktır. Bu sebeple özellikle yaz aylarında alınacak serin bir duş, hem gözenekleri daralttığı için sivilce oluşumunu engelleyecek hem de detoksifikasyona katkıda bulunarak, toksin ve atık maddelerin ciltten atılmasına yardımcı olacaktır. Sonuç daha temiz ve genç bir cilt. Seçim sizin.

Dudaklarınız için çantanızda yer açın

Yaz aylarında güneş ışığına direkt olarak maruz kalan dudakların korunması, son derece önemlidir. Çünkü dudakların doğal koruması yoktur ve deri çok incedir. Koruma faktörlü dudak nemlendiricileri kullanabilir ya da dudak balmınızı kullanmadan önce baz olarak güneş kreminizi uygulayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Gözlerinizi koruyun

Göz ve çevresindeki derinin ne kadar hassas olduğundan ve en hızlı kırışıklıkların o bölgede oluşacağından bahsetmiştik. Bu değerli bilgiyi akılda tutarak güneş gözlüklerinizi yanınızdan ayırmayın.

Vücudu ölü deriden arındırın

Cildi ölü derilerden arındırmak oldukça önemlidir. Cildimiz ortalama ayda bir kere doğal olarak kendini yeniler. Ancak bu süreç, zamanla birlikte yavaşlayarak ölü hücrelerin cildimizin yüzeyinde daha uzun süre kalmasına ve yeni hücrelerin oluşumunu engellemesine yol açar. Ayrıca cilt üzerinde biriken ölü deri cildin daha donuk ve mat gözükmesine sebep olur. Bu yüzden bir vücut fırçası edinin ve duşun altına geçin. Eksfoliyatörünüzü omuzlardan aşağıya doğru tüm vücudunuzda dairesel hareketlerle hafifçe ovun (yüzünüz ve boynunuz için daha yumuşak ve hassas eksfoliyatör kullanmanız daha uygun olacaktır) ve durulayın. Güzel bir cilt için yıl boyunca haftada 2-3 defa yapmaya devam edin.

Haberin Devamı

Su, en iyi arkadaşınız olsun

Sıcak yaz günlerinde cilt bakımının en önemli kurallarından biri, yeterli miktarda su içmektir. Cildin kuruyup soyulmaması için, ihtiyacı olan nem dengesini koruyabilmesi ve dış etkenlere dayanıklı olması için günde en az sekiz bardak su içmeye özen gösterin.

Ağır makyaj yapmaktan kaçının, hafifleyin

Kapatıcı ve fondöten gibi cilde yük getiren makyaj malzemelerinizle bir süreliğine vedalaşın. Bırakın ruhunuz gibi cildiniz de nefes alsın. Israrla reddediyorsanız en azından koruma faktörlü BB kremleri kullanmayı tercih edin. Hafif makyaj ile hafifleyin. Sağlıklı ve mutlu bir yaz geçirmeniz dileğiyle.

Vücudunuzu losyon ile nemlendirin

Her ne kadar yeterli miktarda su tüketiyor olsanız da cildinizin ihtiyaç duyduğu nem oranını sağlayabilmek için ayrıca bir nemlendirici uygulamanız gerekir. Üstelik sadece yüzünüzdeki deriye değil tüm vücuda uygulanacak nemlendirici bir losyon, güneş ve deniz suyunun da etkisiyle iyice kuruyan cilde verilebilecek en güzel armağan olacaktır. Genellikle bakımı unutulan dirsek ve diz kapaklarını, sandaletlerle devamlı dış etkenlere maruz kalarak kuruyan ayak topuklarını ve en değerlimiz ellerimizin bakımını ihmal etmeyin.