Mevsimler gelip geçiyor ve değişen hava koşullarıyla cildin ihtiyaçları da farklılık gösteriyor. Üstelik sadece havayla değil, içinde bulunduğumuz yaş, cilt tipi ve durumuyla da değişkenlik gösteriyor. Bu nedenle cilt bakımı dendiğinde kişiye özel bir program önem arz ediyor. Ancak belirli çerçeveler, her birimiz için aynı önemi taşıyor. Öte yandan, sürekli bir değişim içinde olan ve kendini yenileyen teknolojiyle arzu edilen cilde sahip olmak, gün be gün kolaylaşıyor. Bu yadsınamayacak destekle, bizlerin atacağı istikrarlı adımlar, en değerlimiz cildimizi korumayı kolaylaştırıyor. Bu nedenle bu yazımda yıllık cilt bakım ritüelini oluşturan temel taşları alt alta koymak ve sizlere sunmak istedim.

Haberin Devamı

Yaz mevsiminden taze çıkmış, oldukça yorulmuş, nemsiz kalarak kurumuş ve neticesinde yeni lekelerle boğuşmak zorunda kalmış ciltler için en iyi ödül bitkisel peeling, yani soyma olacaktır.

Bu işlem, birçoğunuzda tedirginlik uyandırıyor. Ancak yanlış yapılan ya da yanlış zamanlarda uygulanan her yöntem başarısızlıkla ve hatta istenilmeyen etkilerle sonuçlanıyor.

Peeling işleminin amacı, cildin en üst tabakasında yapılan bir soyma işlemidir ve bu şekilde lekeleri, akne izleri ve ince kırışıklıklar gibi birçok cilt problemini en aza indirgemek hedeflenir. Ancak sonbahar ve kış mevsimlerinde uygulanabilecek bu yöntem sonrası cilt, güneşten ve gün ışığından ivedilikle korunmalıdır. Soyma işlemindeki altın prensip, işlem sonrası cildi koruma altına almaktır.

Lekelerle mücadelede leke mezoterapisi

Peeling haricinde alternatif çözümler arayanlar için risksiz ve güzel bir uygulama olan leke mezoterapisi, tedavide kullanılan, C vitamini, multivitamin kokteylleri, traneksamik asit ve glutatyon gibi bazı etken maddelerin lekeli deri alanına ince ve küçük iğnelerle enjekte edilerek tedavi edilmesidir.

Leke mezoterapisi başlangıçta 1-4 hafta aralıklarla başlanıp yaklaşık 4-6 seanstan sonra 5-6 ayda bir tekrarı yapılır.

Mevsim geçişlerinde mezolifting

Cilde ihtiyacı olan besin maddelerini vermek üzere tasarlanmış bu anti-aging tedaviyle cildi daha taze, parlak ve nemli hale yani olması gereken sağlığına kavuşturabiliriz. Yüz mezoterapisi, yani mezolifting tedavisinin güzelliği, içerdiği vitamin ve minerallerin yani cilt altına enjekte edilecek karışım kokteylinin kişiye ve cildin ihtiyaçlarına göre düzenlenebilir olmasında gizlidir. Seans sayısı, cildin ihtiyacına göre belirlenmekle birlikte, düzenli olarak senede 1-2 kez tekrarlanacak mezolifting uygulamasıyla küçük ve ince kırışıklıklara çözüm bulur. Bir de henüz oluşmamış yaşlılık belirtilerinin de önüne geçip, bu süreci uzatabilirsiniz.
Yüz, boyun ve çene altında kolaylıkla uygulanabilen tedavi, ilk uygulamadan itibaren fark yaratabilen, ayrıcalıklı bir işlemdir.

Haberin Devamı

Dört mevsim durmaksızın cilt temizliği

Her şeyi gelişen teknolojiden bekleyemeyiz, bazı temel uyulması ve uygulanması gereken cilt bakım ritüellerini kendimiz gerçekleştirmeliyiz. Bunların başında da mevsim fark etmeksizin günde iki kez yapılacak cilt temizliği gelmektedir. Temizliğin amacı, biriken toz, kir, makyaj artıkları, sebum (yağ) ve ölü hücrelerden kurtulmak. Cildin oksijen alış-verişini artırmak, yıpranmasına ve deforme olmasına engel olmak. Ayrıca, beslenmesine ve yenilenmesine yardımcı olarak onu dış etkenlere karşı korumaktır. Temizlemek için ihtiyaç ve eğilimlerinize ideal yapıda ve ambalajda pek çok ürün çeşidi vardır: süt ve losyonlar, jeller, yağlar ve makyaj temizleyici mendiller başlıcalarıdır. Eğer cildinizin temizliğine gereken önemi vermezseniz, hem yapılan uygulamaların verimliliği süratle azalır hem de kozmetik ürünlerden layığıyla yararlanamazsınız.

Haberin Devamı

Cildin ihtiyacı nem ve kozmetik ürünler

Her cilde göre engin çeşitliliğe sahip kozmetik ürünlerden faydalanın. Örneğin; nemsiz bir ten yaşlılık belirtilerini hızlandıran en büyük etkenlerden biridir. Bu yüzden yaz-kış gece-gündüz demeden cildinize yapabileceğiniz en büyük yatırımı yapın; nemlendirici uygulayın. Ayrıca gece, uyumadan önce yapılan bakım çok değerlidir. Çünkü cildin kendiyle ilgilenme vakti gecedir. Kozmetik ürünlerin gündüz ve gece kullanımı olarak ayrılmasındaki en önemli sebep gündüz koruma, gece bakım odaklı formülize edilmiş olmalarından kaynaklıdır. Bu nedenle geceleri cildinizin ihtiyaç duyduğu bakımı sunacak kozmetik ürünleri uygulamayı alışkanlık edinin.