Dt. Pertev Kökdemir

Dt. Pertev Kökdemir

p.kokdemir@swissmeddental.com

Tüm Yazıları

İnci beyazlarımızı korumak, genellikle yaşlandıkça giderek daha önemli hale gelir. Çürükler, diş eti hastalıkları kemik kaybı ve diş kaybı gibi sorunlarla daha sık karşılaşabilirsiniz. Bu nedenle ağız sağlığınızı korumak için bazı önleyici tedbirleri uygulamanız önemlidir. Sağlıklı inci beyaz dişlerinizi korumanıza yardımcı olacak dört diş bakımı ipucunu öğrenmek için okumaya devam edin!

1- Şeker tüketiminize dikkat edin

Şekerli yiyecek ve içecekler dişlerinizle temas ettiğinde ağzınızdaki doğal bakterilere diş minenizin zarar görmesine sebep olabilir. Oluşabilecek zarar çürük oluşumunu arttırır. İlerleyen ve zamanında tedavi edilmeyen çürükler zamanla diş kaybına sebep olabilir. Bu yüzden şeker tüketiminize dikkat etmeniz önemlidir.

Haberin Devamı

2- Dişlerinizi fırçalamayı ve diş ipi kullanmayı ihmal etmeyin

Dişlerinizin sağlığını uzun vadede iyi durumda tutmak istiyorsanız, her gün günde iki defa dişlerinizi fırçalamayı ihmal etmemeniz gerekir. Bu ağzınızın temiz olması ve dişlerinizin arasında birikerek çürük oluşumuna sebep olacak yiyecek artıklarının temizlenmesine sebep olacaktır. Diş ipi dişlerinizin arasındaki ulaşılması zor alanlardaki plak ve bakterileri temizleyebileceğinden, günde en az bir kez diş ipi kullanmayı da günlük ağız bakım rutininize dahil etmelisiniz. Tüm bunların yanı sıra gülümsemenizi ve nefesinizi taze tutmak için gargara kullanmalı ve dişlerinizi fırçalarken dilinizin üstünü de temizlemelisiniz.

3- Kötü alışkanlıklardan uzak durun

Tırnak yemek, şişe kapaklarını dişlerimizle açmak, kabuklu yiyecekleri dişlerimizle kırmak dişlerinizde aşınma veya kırılmalara neden olabilir. Tütün ve tütün ürünleri kullanmak diş eti hastalığı, kalp hastalığı gibi sağlığınızı bozacak sorunlara neden olabilir. Bu davranışlardan kaçınarak diş sağlığınızı ve genel sağlığınızı koruyabilirsiniz.

4- Düzenli diş hekimi ziyaretleri planlayın

Her gün ağız bakımızı düzenli olarak yapsanız bile 6 ayda bir diş hekimi ziyaretlerini planlamanız önemlidir. Çünkü bu ziyaretler esnasında hekiminiz ağız içi muayenenizi yapacak ve erken teşhis ile oluşabilecek sorunları tespit edecek ve tedavi planı oluşturacaktır. Ayrıca bu ziyaretlerde diş temizliği ile oluşan plakları temizletebilir sağlıkla gülümsemeye devam edebilirsiniz. Yaşınız ne olursa olsun, rahat yemek yeme, anlaşılır konuşma ve kendinden emin bir şekilde gülümseme yeteneğine sahip olmalısınız. Bu birkaç ipucunu uygulayarak, gelecek yıllarda ağız sağlığınızı koruyabilirsiniz.