Dudak dolgusu deyip geçmemek gerekiyor demek ki!

Son günlerde bir hemşire arkadaşımızın başına gelenleri, mutlaka bir yerlerde okumuş veya izlemişsinizdir. Nedense görünce hiç şaşırmadım zira kliniğime bu tarz vakalar çok gelir ve inan bana tahmin ettiğinizden çok fazla insan, doktor olmayan birilerine bu işi yaptırıyorlar.

Öncelikle hemşire arkadaşımıza çok büyük geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Kendisi sayesinde belki biraz da olsa toplumumuz bilinçlenir ve iyiyle, kötüyü birbirinden ayırt edebilir.

Bu olay sonrasında instagram hesabımdan çok fazla soru aldım ve bazılarını cevaplasam da çoğu zamansızlıktan cevapsız kaldı. Umarım buradan çok daha fazla insana ulaşabilirim.

Haberin Devamı

Dilerseniz dudak dolgusunun ne olduğuna öncelikle bakalım…

Dudak dolguları, dudağın şeklini, asimetrisini düzeltebildiğimiz, dolgunluk, nem veren ve çoğunlukla dudaklara hacim kazandıran medikal maddelerdir.

Eskiden bazı ünlülerden hatırlarsınız kalıcı dolgu malzemeleri kullanılırdı ve oldukça itici görüntüye bürünürlerdi. Fakat artık hemen hemen tüm estetik cerrahi uzmanı ve medikal hekim arkadaşlarım geçici dolguları tercih ediyoruz bunun birincil sebebi işte bu hemşire bayana olanlar olmasın, riskleri sıfıra indirgeyelim diye… Ayrıca bedenimizin yabancı cisim reaksiyonu yaşaması muhtemel malzemeleri bile artık çoğu üretici firmanın kullanmadığı da bir gerçek. Kısaca şunu söylemek istiyorum aslında: Biz cerrahlara sorulan ilk soru şudur,” Hocam kalıcılığı nedir?”. Sorumun cevabı şu:” Ne kadar kısa süreliyse o kadar iyi” nedeni de yukarıda saydıklarım.

Bedeninize giren her medikal madde, bedeniniz tarafından yabancı bir cisim olarak algılanır haliyle ve farklı tepkiler verme olasılığı vardır. Bu sebeple kullanılan dolgunun FDA onaylı olması, bilinen bir marka olması, uygulayıcının bir estetik cerrah ya da medikal hekim olması ZORUNLUDUR.

Az evvel yazdım ya, hastalarıma dudak dolgusunun ortalama 8 ay gibi bir zaman gideceğini söylediğim de dudak büküyorlar neden daha uzun değil diye hayıflanıyorlar, madem gerçek anlamda kalıcı bir şey istiyorsunuz, o zaman neden yağ transferini denemiyorsunuz ki?

Haberin Devamı

Yağ transferi, dudak dolgunlaştırmada, son derece iyi geri dönüşler aldığımız bir uygulama. Bölgesel yağdan toparlanmış ve kök hücre zengini kendi yağınızın sadece yerini değiştirerek, söz gelimi karın bölgenizden, dudaklarınıza transfer ediyoruz. Dudaklarınız kök hücrenin tüm avantajlarını hissediyor böylece çok çok daha doğal, bedene zararı olmayan, kalıcı ve nemlendiren bir avantaj sağlıyor.

Bedeninize ve ruhunuza iyi bakın!

(Görsel milliyet.com.tr'dan alınmıştır)

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

Op. Dr. Bülent Cihantimur

http://www.bulentcihantimur.com