Editörün Seçtikleri Düğün fotoğrafçılığı

Düğün fotoğrafçılığı

05.03.2015 - 14:23 | Son Güncellenme:

Fotoğrafçılık bir görüntüyü anında alma ve görüntüyü geleceğe taşıyıp ölümsüzleştirme işlemidir. Bu fotoğrafçılık işleminde esas olan kamera ile ışığın uyumu olacaktır.

Düğün fotoğrafçılığı

Fotoğrafçılık genel manada bir iş gibi görünse de bir sanatı icra etmek olup fotoğrafçıya da sanatçı demek son derece doğru bir yaklaşımdır. Teknik olarak açıklamak istediğimizde, fotoğrafçılık her pikselin elektrik ile yüklenerek akabinde bu işlemin elektronik bir fotoğrafa taşınması ile ortaya birbirinden renkli fotoğraflar çıkarmak denilmektedir.

Fotoğrafçılık bugün hayatımızın her aşamasında bizimle beraber olan hayatın bir gerçeğidir. Düğünde, baloda, mezuniyet töreninde, iş toplantısında, kokteylde, sahilde veya herhangi bir sıradan ortamda fotoğrafçılık var olan bir değerdir.

Düğün fotoğrafçılığının ortaya çıkışı

2000’ li yıllardan sonra teknolojinin büyük bir aşama kaydetmesi ile düğün fotoğrafçılığına olan ilgi ve alaka da son derece artmıştır. Bir trend haline gelen düğün fotoğrafçılığı sadece çiftlerin değil çiftleri merak eden aile bireyleri ve dostlarında ilgisini çekmektedir.

Düğün fotoğrafçılığı çiftlerin aylarca hazırlık yaptıkları en mutlu günlerinde yaşadıkları duyguyu en iyi şekilde geleceğe taşımak adına ortaya çıkan bir sanatkârlıktır. Sevgililerin yaşadıkları bu mutluluğu; an ve an ileteceği, gözlerindeki parıltının saniye saniye gözleneceği bir
kompozisyonu geleceğe taşıması adına ortaya çıkan düğün fotoğrafçılığı, düğün sonrası yapılan klasik albümlerin yerini alacak son derece profesyonel çekimler olacaktır.

Neden düğün fotoğrafı çektirilir?

Mutluluğu resmetmek, anıları yaşatmak, geleceğe bir şeyler taşımak ve heyecanları hatırlamak insanın doğası gereğidir. Ayrıca insanların genellikle hayatta sadece bir kez yaptıkları düğünlerini ölümsüzleştirmek istemektedirler. Ortamın, davetlilerin ve sevdiklerin fotoğraflanmasının yanında bir daha bir araya gelmesi oldukça zor olan onlarca şeyin bir arada görüntülenip geleceğe taşınması düğün fotoğrafı çektirilmesinin en büyük nedeni sayılmaktadır.

Düğün fotoğrafçısı seçerken nelere dikkat edilmelidir?

Bir düğün fotoğrafçısı seçerken elbette teknik alt yapısına, kamera ve ekipmanlarına, tecrübe ve profesyonelliğine bakmalısınız. Ancak en önemlisi bir düğün fotoğrafçısı seçerken vizyonuna ve çiftlerle iletişim kurabilme kabiliyetine bakılmalıdır. Çünkü her düğün fotoğrafçısında bulunmayan ve en iyilerini diğerlerinden ayrın özellik vizyon ve iletişim olacaktır.

Neden Sinan YAZICI ile çalışılmalı

Sinan YAZICI düğün fotoğrafçılığı konusunda yıllarca emek vermiş, onlarca çiftin mutluluğunu resmetmiş bir sanatkâr olarak profesyonel yaklaşımları ile çiftlerin isteklerine son derece önem veren bir insandır. “İşini en iyi yapan insan, işini en çok seven insandır” kriterini Sinan YAZICI’ da görmek son derece mümkündür. Kendisi işine olan bağlılığı sevgiden öte aşkla ifade edilebilir.

Bu açıdan geniş vizyonu ve tecrübesi ile çiftlerle iletişim kurmaktan çekinmeyip onların en doğal hallerini ve heyecanlarını, enfes mekânlarda ve manzaralarda fotoğraflayarak ölümsüzleştirmektedir. Ayrıca Sinan YAZICI’ yı diğerlerinden ayıran fark bu işi sadece bir fotoğrafçılık olarak görmeyip her bir fotoğrafı birbirine bağlayıp bir kompozisyona dönüştürme kabiliyetindedir. Kendisi retouch (rotüş) ustasıdır bu anlamda bir çok fotoğrafçıyada hizmet vermektedir. Sadece İstanbul içerisinde değil.. Düğün Fotoğrafçısı, Ürün Fotoğrafçısı, Moda Fotoğrafçısı ekibiyle İstanbul'da ve tüm Türkiye'de profesyonel fotoğraf çekimi yapmaktadır.

Yazarlar