Yaşam Dünyanın en kilolu insanı olarak biliniyor... Ağırlığını duyanlar şok oluyor!

Dünyanın en kilolu insanı olarak biliniyor... Ağırlığını duyanlar şok oluyor!

24.08.2023 - 13:36 | Son Güncellenme:

İnsan sağlığı için ideal kilo oldukça önemlidir. Fazla kilolu olmak bilindiği üzere sağlık kuruluşları tarafından doğru görülmez. Bununla birlikte Dünyanın en kilolu insanlarını da merak eden birçok kişi bulunmaktadır. İnsan vücudunun en fazla ne kadar kiloda olabileceği merak konusu haline gelmiştir. Dünyanın en şişman kilolu insanı olarak bilinen kişi kimdir? Nerelidir ve kaç kilodur sizler için derledik.

Dünyanın en kilolu insanı olarak biliniyor... Ağırlığını duyanlar şok oluyor

 Dünyanın en şişman insanı elbette ki yıllara göre değişiklik gösterebilmektedir. 1960 yılı doğumlu Carol Yager’in kilosu ise 727'ye kadar çıktığı bilinmektedir. Dünyanın obezite sağlık sorununu yaşayan en ağır kadını olarak geçer. 

Haberin Devamı

Dünya'nın En Kilolu İnsanı Carol Yager 

Şişman kategorisinde yer alan kişilerin sırası neredeyse her yıl değişebilmektedir. Yıllara göre farklılık gösteren dünyanın en şişman insanı şimdilik 1960 doğumlu olan Carol Yager dir. 727 kiloya kadar çıkması ile listenin bir numarası olmuştur. Dünyanın hem kadın olarak hem de her iki cins arasındaki en ağır obezite sağlık sorununu yaşayan kişisi olarak geçer.

Carol Yager'in çocukluk döneminde yaşadığı bazı sorunlar nedeni ile yeme bozukluğuna sahip olduğu bilinmektedir. Yemek bozuklukları ile birlikte çocukluk çağından yetişkinliğine kadar hızlı bir biçimde kilo aldığı gözlemlenmiştir. İleriki dönemlerde ise kilo alma hızının ne yazık ki kontrol altına alınamamasından kaynaklı olarak daha büyük sağlık sorunları ile karşılaşmıştır.

Haberin Devamı

Carol Yager fazla kiloları nedeniyle günlük aktiviteleri yerine getiremiyor ve kişisel ihtiyaçlarını karşılayamıyordu. Bu durumda yaşamının sonraki zamanlarında huzur evine yerleştirilmiştir. Burada kilo alımını kontrol altına alabileceğini düşünmüştür. Ancak huzur evinde de kilo alma durumu neredeyse aynı şekilde devam etmiştir.

Burada sağlık çalışanları tarafından gerçekleştirilen tüm test ve tetkiklere karşın olumlu bir sonuç alınamamıştır. Fazla kilosu nedeniyle ortaya çıkan diğer sağlık sorunları da oldukça artmıştır. Hızlı kilo artışı ise bu sorunları daha fazla tetiklemiştir. Daha büyük sağlık sorunlarının ortaya çıkması ile birlikte Carol Yager 34 yaşında iken hayatını kaybetmiştir.

Dünya'nın En Kilolu İnsanı Olarak Bilinen Carol Yager Nerelidir ve Kaç Kilodur?

Dünyanın bilinen en şişman kadını Carol Yager, Amerika doğumludur ve Amerika'nın Flint şehrinde dünyaya gözlerini açmıştır. Genç yaşlarda hatta çocukluğunda yaşadığı travmalar onu yemek yeme sorunlarına doğru itmiştir. Carol Yager hayatı boyunca en fazla 727 kiloya kadar ulaşmıştır. Dolayısıyla bu fazla kilosu nedeniyle ağır bir obezite rahatsızlığı geçirmiştir.

Yapılan tüm müdahalelere rağmen ne yazık ki olumlu sonuçlar alınamamıştır. Carol Yager'in hastaneye gitmesi gerektiğinde bile ancak 14 itfaiyecinin yardımı ile evden çıkabiliyordu. Yaşamı boyunca cerrahi bir operasyon uygulanmadan kendi çabası ile en fazla 235 kilo verebilmiştir.

Haberin Devamı

34 yaşında iken 1994 senesinde hayatını kaybetti. Fazla kiloları ile en kilolu insan unvanı ve dünyanın en kilolu kadın unvanına sahip olmuştur. Carol, onun için yapılan tüm müdahalelere rağmen büyük sorunu olan obezite rahatsızlığından kurtulamamıştır.

Carol Yager Ağırlığı

Yager, en kısa sürede cerrahi olmayan yollar ile en fazla kiloyu veren kişidir. Üç ayda tam 236 kilo vererek 521 kiloya kadar inmiştir. Bu ölçüm Yager'in tıbbi ekibi ya da aile üyeleri tarafından kesin olarak doğrulanmamış olsa da, onun 5 fitten yanı 1,5 metre genişliğinden daha geniş olduğunun tahmin edildiğini bildirdi.

Fakat ölümünden kısa bir süre evvel, özel yapım olan 121,9 cm yani 48 inç genişliğindeki bir aracın ön kapısından sığmayı başarmıştır. Yayınlanan raporlar ile onun en yüksek ağırlığının yaklaşık 727 kilo olduğu belirtiliyor.

Haberin Devamı

Çocukluğu ve Yaşadıkları 

Carol Yager, çocukken bilinen yakın bir aile üyesi tarafından cinsel tacize uğraması sonucu bir yeme bozukluğuna sahip olmuştur. İstem dışı olarak gelişen bu sağlık sorunu hayatı boyunca peşini bırakmadı. Bununla birlikte daha sonraki görüşmelerde de şiddetli obezitesine katkıda bulunan çok daha başka faktörler olduğunu da belirtmiştir.

Aynı zamanda, çoğu dönemlerde normal miktarlardan daha fazla olacak şekilde yemek yemeyi reddetmiştir. Hayatının büyük bir bölümünü Amerika'nın Michigan, Beecher'da ve Flint yakınlarındaki Mount Morris Kasabasında geçirmiştir. Hayatının son yıllarında ise sağlık uzmanları tarafından bakıldı.

Ancak, arkadaşları, Heather (kızı) ve Stephen (oğlu) Bishop ve diğer aile üyelerince de bakıldığı bilinmektedir. Daha sonra ise bir huzurevine yerleştirildi. The Jerry Springer Show programına konuk olarak çıktı ve pek çok diyet gurusunun da ilgisini çekmiştir.

Yaşadığı Sağlık Sorunları 

Carol Yager 1993 yılının Ocak ayında 512 kg ağırlığında iken Hurley Tıp Merkezine kabul edildi. Burada bakteriyel bir enfeksiyon sebebi ile selülit ve bağışıklık yetmezliği sorunu ile karşı karşıya geldi. Üç ay hastanede yatış verildi, 1200 kalorilik bir diyet ile sınırlandırıldı. Daha sonra orada cerrahi işlem yapılmadan 236 kilo kaybetti.

Haberin Devamı

Uzmanlar verilen bu kilonun çoğunun ise sıvı olduğuna inanıyordu. Çünkü bilindiği üzere Carol Yager gibi ağır obez sorunu yaşayan insanlar sıklıkla ödem çeker ve sıvı alındıkça ya da salındıkça ağırlıkları hızla değişkenlik gösterebilir. Yager bunların yanı sıra nefes alma zorluğu gibi, tehlikeli derecede yüksek kan şekeri seviyesine de sahipti.

Bununla birlikte kalbi ve diğer organları üzerinde fazla kilo nedeniyle oluşan baskı dahil obezite ile ilgili başka pek çok sağlık sorunundan da şikayetçi idi. Obezite yaşayan birçok hastada yaygın olarak görüldüğü gibi, Yager de ayakta durmakta zorlanıyor ve rahat yürüyemiyordu. Bunun sebebi ise kısmen kullanılmamaktan kaynaklı olan kas körelmesi olarak bilinmektedir.

Kullanılmayan kaslar, onu destekleyecek kadar güçlü değildi. Bu nedenle hastaneye gideceği zaman itfaiye ekiplerinin yardımına ihtiyaç duyardı. Beecher İtfaiye şefi olan Bennie Zappa'ya göre ise Yager, 2 yıl içerisinde 13 kez itfaiye yardımı ile hastaneye kaldırıldı.

Her yolculukta ise sağlık görevlilerinin Carol Yager'ı ambulansa geçiş için nakletmesine yardımcı olmak adına iki istasyondan yani 15 ila 20 kadar itfaiye eri gerekiyordu. Evin içinde bulunan birinci ekip, onu kapı aralığından dışarıda bekleyen ikinci bir ekibe, onlar da Yager'i yerde bineceği ambulansın içinde bulunan üçüncü bir ekibe veriyordu.

Carol Yager'in evden ambulansa geçişi bu şekilde gerçekleşiyordu. Ambulanstan hastaneye girişi de aynı şekilde ilerliyordu.

Carol Yager'in Ölümü 

Yager, 1994 yılının 18 Temmuz günü Flint'te vefat etti. Ölümünden kısa bir süre evvel en son erkek arkadaşı olan Larry Maxwell ile evlendi. Larry Maxwell, Carol'in ailesi tarafından para avcısı olarak görülüyordu. Maxwell, Yager adına aldığı yalnızca bir tek bağışın bile 20 $ olduğunu belirtmişti.

Çok sayıda talk show, radyo istasyonu, gazete, diğer ulusal ve uluslararası medyanın Yager'e nakit ve diğer hediyeler teklif ettiği bilinmektedir. Carol Yager'in diyet eğitimcisinin ise Yager'in hayatının sosyal medya ve basına bu kadar açık bir şekilde iletilmesini doğru bulunuyordu.

Yager'in ölüm belgesinde ölüm nedeni olarak böbrek yetmezliğine katkıda bulunan nedenler olarak gösterilen morbid obezite ve çoklu organ yetmezliği belirtiliyordu. Carol Yager'i anma törenlerine katılan ise yaklaşık olarak 90 arkadaş ve aile üyesi ile birlikte özel bir şekilde gömüldü.

 

Yazarlar