Cilt Bakımı Ece Büyükyurt Memecan doğum öncesi çatlak oluşumunu nasıl önlediğini anlattı

Ece Büyükyurt Memecan doğum öncesi çatlak oluşumunu nasıl önlediğini anlattı

02.10.2017 - 16:57 | Son Güncellenme:

ECECE markasıyla Aktif Yaşam Motivasyonu'nu kendi deyimiyle herkese bulaştırmayı hedefleyen Ece Büyükyurt Memecan doğum öncesi çatlak oluşumunu nasıl önlediğini anlattı.

Ece Büyükyurt Memecan doğum öncesi çatlak oluşumunu nasıl önlediğini anlattı

Aktif Yaşam Motivasyonu olarak yediklerimi, yemek tariflerini, yaptığım egzersizleri, yürüyüşlerimi, koşularımı kısacası aktif hayatımı paylaşarak AKTİF YAŞAM MOTİVASYONU sağlamayı vadediyorum.

Haberin Devamı

Sıkı takipçilerimin bildiği gibi iki tane oğlum var benim. Her iki hamileliğimde de gereğinden fazla kilolar aldım. İlkinde 20, ikincisinde 14 kilo. Her kadının korkulu rüyası olan hamilelik kilolarımdan nasıl kurtulduğuma dair kısacık bilgiler vereceğim. Öncelikle çocuklarım bir yaşlarına geldiklerinde hamilelik başlangıcı kilomun bile altına düşmüştüm. Ve şu anda hayatımın hiçbir döneminde olmadığım kadar fit ve kuvvetli olduğumu söyleyebilirim.

Hamilelik sonrası ideal kiloya kavuşma serüvenimde ise beni korkutan bazı konular vardı.

1. Doğum kilolarımdan kurtulacağım diye yapacağım egzersizle anormal yorulup bir yandan da diyet yapıp az besin alarak sütümün azalması endişesi.
2. Doğum sürecinde çatlakların oluşması ve kilo aldığım için gerilen cildimin kilo verirken sarkması.

Haberin Devamı

Peki ne yaptım bu süre zarfında?

Doğru beslendim.
Doğru egzersiz yaptım.
Doğru cilt ürününü kullandım.

Beslenme konusunda bir Beslenme ve Diyet Uzmanından destek aldım. Böylece bir yandan emzirmeye devam ederken bir yandan da almam gereken doğru ve kaliteli besinleri alarak kilo vermeye başladım. Her iki oğlumu da ikişer sene emzirdim.

Egzersiz olarak ilk günler sırt ağrılarım için yüzdüm, daha sonra haftada 4-5 gün 45 dakika yürüyüş ve haftada 2 gün de evde pilates yaptım. Sütümün kesilmesi endişesini bırakın kendimi yormadan yaptığım doğru egzersizlerle bence daha mutlu olup daha çok sütüm oldu.
Şimdi gelelim vereceğim sırlara.

İlki egzersiz ile ilgili. Karnımı sıkılaştırmak için doğumdan sonra ilk birkaç ay hiç karın hareketi yapmadım desem. İnanır mısınız? İnanın ? Hamilelik esnasında karın kaslarımızın olduğu bölge bebeğe yer açabilmek için açılıyor. Ve doğumdan sonra bu bölge çabucak toparlanmıyor.

Doğumdan hemen sonra yapılacak yanlış egzersizlerde özellikle öne bükülme hareketleri gibi karın bölgesini doğrudan hedefleyen hareketler bu bölgeye çok daha fazla zarar verilebilir.

Hamilelik sonrası doktorunuzun da onayını aldıktan sonra normal doğumdan bir hafta, sezeryandan 2 ay sonra egzersiz yapmaya başlayabilirsiniz.

Ve gelelim cilt yapısındaki deformasyona.
Ben harika bir ürün keşfettim bu hamilelik sürecimde.
Bunu da sizinle paylaşmazsam olmazdı.
Bu yağın tabii ki tutkunu oldum ve yıllardır düzenli kullanıyorum.

Haberin Devamı

Bio-Oil’i hamile kaldığım sıra internetten çatlak oluşumunun önüne nasıl geçebilirim diye araştırırken rastladım. Yabancı Youtuber’ların yorumlarını da dinleyip paylaştıkları görüntüleri görünce hemen kullanmaya başladım.

Bio-Oil aslında çatlak oluşumunu önlemeye ve oluşmuş çatlağın görünümünü azaltmayı destekleyici bir cilt bakım yağı. Hamilelik döneminde 4.aydan itibaren kullanılabiliyor. Ben sabah akşam düzenli kullandığım için zaten fazla çatlak da oluşmadı.

Doğumdan sonra da cildimdeki toparlanma esnasında çatlak oluşumunu engelleme yardımcı olmasını sağlamak için yine sabah akşam düzenli kullandım o ilk bir senede.

Kıvamı oldukça güzel, hızlı emilen yapısı ile kullanımı çok kolay. Etkili nemlendirme özelliği ile doğumdan sonrada günlük cilt bakım rutinimin bir parçası oldu.

Haberin Devamı

Ece Büyükyurt Memecan

Aktif Yaşam Motivasyonu

Ecece.com.tr

Yazarlar