Sağlık El Ağrısı Neden Olur? Bitkisel Çözüm Önerileri Nelerdir?

El Ağrısı Neden Olur? Bitkisel Çözüm Önerileri Nelerdir?

11.09.2021 - 15:16 | Son Güncellenme:

Çeşitli nedenlere bağlı olarak el ağrısı ortaya çıkabilmektedir. El ağrısının birçok nedeni bulunmaktadır. Öncelikle bu nedenlerin iyi bir şekilde belirlenmiş olması lazım. El ağrısı için bitkisel çözüm önerileri de internet üzerinden araştırılmaktadır. Peki el ağrısı neden olur? Bitkisel çözüm önerileri nelerdir? İşte el ağrısı ile ilgili tüm detaylar...

El Ağrısı Neden Olur Bitkisel Çözüm Önerileri Nelerdir

El ağrısı elde yer alan dokulardan kaynaklı olarak ortaya çıkabilir. Kesin tanı ise bir ortopedi uzmanı tarafından konur.

Haberin Devamı

 El Ağrısı Neden Olur?

 1) Sinir Hasarı

 El ağrısının en önemli nedenleri arasında sinir hasarı gelmektedir. Sinir hasarından kaynaklı olarak el ağrısı yer alır. El ağrısı için yapılan bir takım tetkikler sonucunda ortaya sinir hasarı çıkabilir. Sinir hasarı önemli bir nedendir.

 2) Romatizma

 Bir takım romatizmal hastalıklar el ağrısına neden olmaktadır. Romatizmal hastalıkların doğal bir etkisi olarak ortaya el ağrısı çıkabilir ve gün boyunca devam eder. 

 3) Kronik Hastalıklar

 Kronik hastalıklar olarak bilinen romatizma hastalıkları diyabet ve gut hastalıkları el ağrısının başlıca nedenleri arasında sıralanmaktadır. 

 Bitkisel Çözüm Önerileri Nelerdir?

 1) Buz Tedavisi

 Buz tedavisi el ağrısı için doğal çözümler arasında yer alır. Kullanmadığınız bir bez ya da havlu üzerine yerleştirdiğiniz buz ile birlikte ağrı olan bölgeye koyabilirsiniz. Bu şekilde buz tedavisi ile birlikte el ağrısını dindirebilirsiniz.

Haberin Devamı

 2) Ballı Sıcak Su

 El ağrıları için bitkisel çözümlerden bir tanesi ballı sıcak sudur. Bal ile birlikte sıcak suyu karıştırarak ağrı olan bölgeye sürebilirsiniz. Günde 2 defa olmak üzere yapmış olduğunuz bu tedavi ile el ağrılarından kurtulabilirsiniz.

 3) Zerdeçal

 El ağrılarını hafifletecek bitkisel çözümlerden bir tanesi de zerdeçaldır. Zerdeçal özellikle iltihaplanma kaynaklı olarak ortaya çıkan el ağrıları için çok iyi bir çözümdür.

Yazarlar