Sağlık El Bileği Ağrısı İçin Hangi Bölüme Ve Ne Doktoruna Gidilir?

El Bileği Ağrısı İçin Hangi Bölüme Ve Ne Doktoruna Gidilir?

12.07.2021 - 01:57 | Son Güncellenme:

Ellerimiz en fazla kullandığımız ve en dikkat etmemiz gereken organlardan bir tanesini oluşturmaktadır. Fazla kullanılan organlardan bir tanesi olması sebebi ile özellikle el bilekleri üzerinde ağrı yaşayabilmekteyiz. El bileğinde görülen ağrı için hangi doktora ve hangi bölüme gidilmesi gerektiğini sizler için derledik.

El Bileği Ağrısı İçin Hangi Bölüme Ve Ne Doktoruna Gidilir

Vücudumuzun en fazla kullandığı organlardan olan ellerde ve bileklerde yaşanılan ağrılar pek çok hastalığın habercisi olabilmektedir. El ve elin bileği toplam yirmi yedi tane kemikten meydana gelmektedir. Hem bir duyu organı olan hem de uygulayıcı bir organ şeklinde insan yaşamında önemli bir konuma sahip olan eller veya bilekler, hasar görmeye ve yaralanmaya en müsait olan organlardır.

Haberin Devamı

 El Bileği Ağrısına Hangi Bölüm veya Hangi Doktor Bakar?

 Genellikle yumuşak doku zorlanması nedeni ile el bileği ağrısının meydana geldiği görülmektedir. Bunların tedavisi genel olarak konservatiftir. İyi huylu veya kötü huylu olan tümörlerde, yanlış kaynamış kırıklarda ve kireçlenmelerde genel olarak cerrahiye başvurmak gerekmektedir. Bu konularda ilk olarak ortopedi doktoruna başvurmak ve gerektiği takdirde ise ilgili olan branşlara yönlendirilmek doğru olacaktır.

 El Bileği Ağrısının Tedavisi Nasıl Yapılır?

 El bileği üstündeki ağrının tedavisi yapılır iken altta yatan sebebin bilinmesi gerekmektedir. Ağrının şiddetlenmesi durumunda bir süre hareket ettirmemek ve bununla beraber daha çok zarar görmesini önlemek için el bileği ateli kullanılabilmektedir. Kireçlenme sonucu gelişebilen el bileği ağrıları içinse fizik tedavi uzmanının tavsiye ettiği el bileği egzersizi yapılabilmektedir.

 

Yazarlar