Püf Noktası Elektrik süpürgesi iyi çekmiyorsa bu tüyoyu uygulayın! Performansını ikiye katlıyor

Elektrik süpürgesi iyi çekmiyorsa bu tüyoyu uygulayın! Performansını ikiye katlıyor

06.12.2023 - 15:04 | Son Güncellenme:

Elektrik süpürgesi evlerimizde en çok kullandığımız küçük ev aletlerinden. Gözle görmediğimiz bütün tozu ve pisliği içine alan süpürgeler zamanla iyi çekmeyebilir. Bu durumda elektronik aletinizi gözden çıkarmanıza gerek yok. Yapacağınız birkaç basit işlemle elektrik süpürgesinin performansını ikiye katlayabilirsiniz.

Elektrik süpürgesi iyi çekmiyorsa bu tüyoyu uygulayın Performansını ikiye katlıyor

Günlük hayatta elimizin altında kullandığımız birçok küçük elektronik eşyalar var. Bunların başında da elektrik süpürgesi geliyor. Evimizi dip bucak temizlerken ihtiyaç duyduğumuz bu aletin en önemli özelliği vakum gücünün yüksek olması ve tozları iyi çekmesi. Fakat zamanla elektrik süpürgesinin performansı düşüp daha az tozları ve pislikleri çekebilir. Bu gibi durumlar elektrik süpürgesinin performansını artıracak yöntemler var. Elektrik süpürgesi iyi çekmiyorsa bu tüyoyu uygulayın.

Haberin Devamı

PERFORMANSINI ARTIRAN YÖNTEMLER

Elektrik süpürgesi performansını artırmak için aşağıdaki önerilere göz atabilirsiniz:

Filtre Temizliği ve Değişimi

Elektrik süpürgesinin filtreleri düzenli aralıklarla temizlenmeli veya değiştirilmelidir. Kirli filtreler performansı düşürebilir.

Toz Haznesi Boşaltma

Toz haznesi düzenli olarak boşaltılmalıdır. Biriken toz, hava akışını engelleyerek performansı etkiler.

Fırça Silindiri Bakımı

Elektrik süpürgesinin altındaki fırça silindiri düzenli aralıklarla temizlenmelidir. Saç, iplik ve diğer yabancı cisimlerin sarmasını önlemek için kontrol edilmelidir.

Elektrik süpürgesi iyi çekmiyorsa bu tüyoyu uygulayın Performansını ikiye katlıyor

Vakum Hortumu Kontrolü

Hortumda tıkanıklık olup olmadığını kontrol edin. Tıkanıklıklar vakumun etkinliğini azaltabilir.

Haberin Devamı

Elektrik Fırçası Ayarı

Elektrik süpürgenizde bir elektrikli fırça varsa, bu fırçanın uygun yükseklikte ayarlı olduğundan emin olun. Zemin türüne bağlı olarak fırça yüksekliğini ayarlamak performansı artırabilir.

Giriş Gücü

Elektrik süpürgesinin giriş gücünü kontrol edin. Daha yüksek watt gücü, daha fazla emiş gücüne sahip olabilir, ancak aynı zamanda enerji tüketimini artırabilir.

Doğru Aksesuarları Kullanma

Elektrik süpürgenizin türüne bağlı olarak uygun aksesuarları kullanın. Farklı zemin türleri için özel başlıklar veya farklı uçlar kullanmak performansı artırabilir.

Düzenli Bakım

Elektrik süpürgesine düzenli bakım yaparak, parçaların düzgün çalışmasını sağlayabilirsiniz. Aşınmış veya bozuk parçaları zamanında değiştirmek önemlidir.

Zemin Türüne Uygun Ayarlar

Elektrik süpürgenizin zemin türüne uygun ayarlarını kullanın. Sert zeminler için farklı ayarlar, halılar için farklı ayarlar kullanmak performansı artırabilir.

 

Yazarlar