Editörün Seçtikleri En 'acılı' gece

En 'acılı' gece

05.03.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

En 'acılı' gece

En acılı gece


İstanbul, bir Şanlıurfa gecesini daha yenen acılı kebapların hararetiyle atlattı. Gecenin konusu ise, Vali Harput'un binmediği süper lüks limuzindi


       Salonun ortasına kurulmuş tezgahta küncülü akıt, kazan kebabı, pıt pıt, boranı, tepsi kebabı, Balkan kebabı, ciğer kebabı, söğülme, künefe. Tezgahın dibinde, yerde İsmail Usta çiğ köfte yoğuruyor. Hemen karşıdaki fırın açıldıkça sıcak lahmacun çıkıyor ve kapışılıyor. Evet, salonun merkezinde yiyecek bulunuyor; organizasyonun tam ortasında.

Yemek varsa, alkış yok

       İstanbul, The Marmara Oteli'nde önceki gece düzenlenen Şanlıurfa sıra gecelerinden konukların anladığı, yemek için "sıraya girmek" olmalı.
       Sıra gecelerinin değişmez simalarından Halk Müziği üstadı Urfalı Kazancı Bedih ve arkadaşlarına bile kenarda bir yer ayarlanmış. Kimse çatalı bıçağı bırakamadığı için de türkülere tempo tutulmuyor. Kazancı Bedih'in türküsünde söylediği gibi "Yine Urfa eski hamam eski tas."
       Yani herkes damak tadına odaklanmış durumda.
       Yemeye gitmeye bu kadar odaklanılmış olmasında müstehcen bir yan sezilmiş olmalı ki, Bedih'i izlemeye gelen basın mensupları için ayrı bir salon hazırlanmış.

Vali limuzine bindi mi?

       Gecenin beklenen konuğu İbrahim Tatlıses'in Kıbrıs'a gittiği öğrenildiğinden beri, "Televoleciler" ve magazinciler de kameralarını bir kenara koyup yemeye koyulmuşlar. Tezgahın etrafında konukların durdurak bilmeyen döngüsü sürüyor.
       Urfalı aşçılar Mustafa Öz, Demir Buluntu ve Mehmet Emin Üçgül'ün hazırladığı yiyecekler hala cazibe merkezi.
       Nuri Sesigüzel, Faruk Saraç gibi Urfalı ünlülerin de rağbet ettiği gecenin şeref konuğu, Şanlıurfa Valisi Şehabettin Harput, kenarda bir masada Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Uğur Büyükburç ile oturuyor.
       Bu arada salonda gecenin söylentisi yayılıyor: Vali Harput, Atatürk Havalimanı'ndan bir limuzinle alınıp otele getirilmiş.

Tek kederli, otoparkçı

       Görüşüne başvurduğumuz Vali Harput, olayı Milliyet'e şöyle anlatıyor:
       "Evet, havalimanına bir limuzin geldi, ama ben ihtişamı sevmediğim için binmedim. Eşim Funda'ya, Tugay Komutanımız Bahadır Tetik'in eşi ile üniversitemizin rektörü Uğur Büyükburç'un eşini alıp limuzin keyfi yapmasını söyledim. Onlar limuzinle dolaştı, ben normal otomobile bindim."
       Biraz sonra, kiralanan limuzini fotoğraflamak için otelin otoparkına indiğimizde yakınan birini görüyoruz. Limuzini kiralayanlar otoparkçıya 2 milyon lira takıp gitmiş.

Urfa gecesi böyle geçti

* The Marmara'nın balo salonundaki Urfa Sıra Gecesi'ne 750 konuk katıldı.
       * Otele gelen konuklara 35 garson, 15 aşçı hizmet verdi.
       * Sıra Gecesi'nde en çok tercih edilen içkiler şarap ve viskiydi. Özellikle İstanbul'da yaşayan Urfalı gençler şarabı terceh etti. 10 kasa şarap tüketildi.
       * Acılı Urfa yemekleri için Urfa'dan özel olarak 11 kilo isot biberi getirtildi.
       * Geceye oteldeki turistler de büyük ilgi gösterdi. Özellikle Hintli turistler kendi ülkelerindeki gibi acılı ve baharatlı yemekleri çok sevdi.
       * 19.00'da başlayan Sıra Gecesi 23.00'e kadar sürdü. Urfa Valisi Şahabettin Harput'un da türkü söylediği geceyi 50'den fazla medya mensubu takip etti.

Yazarlar