Salon En ilginç 8 orkide türü

En ilginç 8 orkide türü

19.02.2015 - 14:44 | Son Güncellenme:

Şık ve asil görünüşü ile sevilen kişiye bir hoşluk olsun diye tercih edilen orkide, evlerin de dekoratif çiçeklerindendir.

En ilginç 8 orkide türü

Şık ve asil görünüşü ile sevilen kişiye bir hoşluk olsun diye tercih edilen orkide, evlerin de dekoratif çiçeklerindendir.

Haberin Devamı

Dünyada yaklaşık 880 cins ve 22 binden fazla orkide türü bulunmaktadır. Egzotik görüntüsüyle hemen herkesin kalbini çalan orkidenin yaygın olarak bilinen türlerin yanı sıra, oldukça ilginç görünüşleriyle dikkat çeken daha pek çok türü de vardır.

Evinizde ya da bahçenizde orkide yetiştirmek istiyor ve bir değişiklik istiyorsanız, listemizdeki orkideler tam da size göre. Üstelik oldukça eğlenceli de görünen bu orkideler evlerin neşe kaynağı olmaya da aday.

Sizler için en ilginç orkide türlerini bir araya getirdik.

Dacula Simia

Bir maymunu andıran yüzüyle Dacula Simia, görenleri şaşırtmaya yetecek tüm özellikleri bünyesinde barındırıyor. Neredeyse muz isteyecekmiş gibi bir ifadeyle bahçelerin eğlencesi olmaya aday.

Phalaenopsis

Güzel renkleri ve zarif görüntüsüyle Phalaenopsis, klasik orkide tülerinden farklı bir güzellik sunuyor. Kanatlarını göğe doğru açmış bir kuşu andırıyor.

Haberin Devamı

Orchis Italica

Şapkalı adamları andıran Orchis Italica, bir kukla gösterisinden fırlamış gibi görünüyor. Bu çiçeğin bir orkide olduğunda inanmak çok güç.

Psychotria Elata

Elle çizilmiş gibi muazzam bir dudakla karşı karşıyayız. Psychotria Elata, güzel bir kadını dudaklarını andırıyor, üstelik kırmızı ruju da eksik bırakılmamış.

Impatiens Bequaerti

Baharın gelişine yalnızca insanlar değil, doğa da sevinir. Dans eden insanları andırından görüntüsüyle Impatiens Bequaerti, mutlu bir çiçek izleniminde.

Anguloa Uniflora

Anguloa Uniflora, yenidoğan bir bebeği andırıyor. Kendisini kundak gibi saran yaprakları, ona korunaklı bir alan sağlıyor.

Impatiens Psittacina

Papağanlar doğadaki en ilginç ve ilgi çekici hayvanlardan. Impatiens Psittacina da papağanı andıran görüntüsüyle bahçenizde ilgi çekeceğe benziyor.

Habenaria Radiata

Kanadı incelik ve zariflikten yapılma bir güvercini andırıyor Habenaria Radiata. Üstelik masalsı görünümüyle, kanatlarında bahçelere baharı taşıyor

Yazarlar