Geri Dön

Erikli crumble tarifi

Mevsiminde meyveli tatlıları seviyorsanız kırmızı erikli crumble tarifimize bayılacaksınız! Erikli crumble nasıl yapılır öğrenmek istiyorsanız bütün adımları ve püf noktalarıyla anlattık. İşte yaz akşamlarında dondurmayla servis edebileceğiniz erikli crumble tarifi:

Erikli crumble tarifi
  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 40 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

200 gram un
125 gram küp küp doğranmış tereyağı
50 gram pudra şekeri
50 gram badem unu
100 gram esmer şeker
2 çay kaşığı tarçın
900 gram kırmızı erik (ikiye kesilmiş)
1 portakal (suyu ve kabuğu)
50 gram file badem

Erikli Crumble Nasıl Yapılır?

Adım 1: Un ve tereyağını büyük bir kaba alın. Parmaklarınızla birbirini sürterek ekmek kırıntılarına benzeyen bir karışım yapın. Badem unu, pudra şekeri, esmer şekerin yarısını (50 gr.) ve tarçını ekleyin. Karıştırın.

Adım 2: Üstüne birkaç damla su serpiştirin. Topak topak bir görüntü elde edene kadar çatalla karıştırın. Karışımı 10 dakika buzluğa atın.

Adım 3: Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtın.

Adım 4: Kullanacağınız fırın kabını yağlayın. Kabın tabanına tek bir sıra halinde erikleri yerleştirin. Portakalın suyunu üstüne eşit miktarda dökün.

Adım 5: Esmer şekerin kalan yarısını rendelediğiniz portakal kabuklarıyla karıştırın. 1 çay kaşığı tarçını da ekleyip karıştırmaya devam edin. Eriklerin üstüne serpiştirin.

Adım 6: Buzluktan çıkardığınız hamuru eşit miktarda eriklerin üzerine serpiştirin. Üstüne bastırmamaya özen gösterin, file bademle süsledikten sonra biraz esmer şeker serpiştirin.

Adım 7: Önceden ısıttığınız fırında 30 dakika piştikten sonra crumble'ınız yemeye hazır! Crumble sıcak olacak şekilde dondurmayla servis etmenizi öneririz.

Afiyet olsun

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber