Çocuk Erkek Çocuklar Kaç Yaşında Ergenliğe Girer?

Erkek Çocuklar Kaç Yaşında Ergenliğe Girer?

20.06.2021 - 04:34 | Son Güncellenme:

Çocukluk çağı olarak isimlendirilen yaşlarda, sosyal toplum bilincinin ya da süper egonun gelişmemiş bir halde iken, ergenlik dönemine girmiş olan gençlerde toplumsal açıdan kabul edilme, bir grubun parçası olabilme kavramları gelişmeye başlar. Erkekler ile kadınların ergenlik dönemleri birbirinden farklı bir şekilde gerçekleşir. Erkek çocuklarının kaç yaşında ergenliğe girdiğini ve bu sürecin nasıl geliştiğini sizler için derledik.

Erkek Çocuklar Kaç Yaşında Ergenliğe Girer


Erkeklerde ergenlik dönemi içerisinde görülebilen fiziksel değişimlere bakıldığında kızlara göre çok daha belirgin bir şekilde ortaya çıktığı görülür. Ergenlik dönemine etkileyen esas faktör hipofizdir.

Ergenlik Nedir?

Ergenlik, insanlarda ortaya çıkan "yetişkinliğe atılan ilk adım" şeklinde ifade edilen bir evredir. Çocukluk çağı ile birlikte yetişkinlik çağı arasında yer alan bir geçiş dönemidir.

Ergenlik, kişide çocuksu tutumların ve davranışlarının yerini daha yetişkinlere özgü olan tutumlara ve davranışlara bıraktığı, cinsiyet özelliklerinin kazanılmaya başlandığı, kişinin yetişkin rolüne hem psikolojik açıdan hem de bedensel açıdan hazırlandığı dönemdir.

Erkek Çocukları Ergenliğe Kaç Yaşında Girer?

Erkek çocuklarında ergenlik belirtileri, kişiden kişiye değişmekle beraber genelde 10 ile 15 yaş grubu arasında ortaya çıkar. Ergenlik dönemi, erkeklerde ve kızlarda değişik yaş gruplarında görülebilen, bireyde çeşitli ruhsal ve fiziksel değişimlere sebep olan biyolojik nitelikteki bir süreçtir. Bu süreç kapsamında ebeveynlerin çok daha dikkatli bir şekilde hareket etmesi, ergenlik sürecini yaşayan çocuklarına karşı çok büyük bir anlayış ve özveri içerisinde bulunmaları gerekmektedir.

Erkek Çocuklarında Görülen Ergenlik Belirtileri Nelerdir?

Erkek çocuklarında görülen ergenlik belirtileri şu şekilde sıralanabilir:

Haberin Devamı

Testislerin hacminde artışın ortaya çıkması

Genital bölgenin ve koltuk altının tüylenmesi

Genital bölgede renk koyulaşmasının ortaya çıkması

Penis boyutunda büyümenin ve sabah ejakülasyonunun görülmesi

Seste kalınlaşmanın meydana gelmesi

Şeklinde sıralamak mümkündür.

 

 

Yazarlar