Bu yazıyı okuyan kadınların %70’lik bölümü üzerime saldırabilir. Ancak inanın umrumda bile değil. Artık birinin doğruları söyleme zamanı geldi bence.

Bakımlı olmak, kendine özen göstermek, süslenmek, güzel görünmek için çeşitli ürünler ve tekniklerden faydalanmak harika.

Yalnızca çalışan kadınların değil ev kadınlarının da hem kendisini iyi hissetmesi hem çevresine güzel görünmek istemesi oldukça doğal.

Ancak bulduğu her ürünü yüzüne sürmek, botox, dolgu gibi işlemler ile suratını balona çevirmek, “kaşım belirgin olsun” diye suratının ortasında kocaman bir kara çizgi ile gezmek, orijinal hali ile gördüğümüzde tanıyamayacağımız kadar makyaj hilesi ile kendini başkalaştırmak kusura bakmayın da, baya çirkin oluyor.

Haberin Devamı

Bana içinden “Sen öyle sanıyorsun” diyenler varsa, benim gibi düşünen bir çok insan olduğunu ve yan yana geldiğimizde sizin dedikodunuzu yaptığımızı itiraf etmek durumundayım şekerler:)

Güzel, bakımlı, alımlı, giydiğini yakıştıran bir kadına herkes bakar. Ancak insanlar sadece güzele bakmaz, değişiğe de bakar, iddialıya da bakar, abese de bakar. Bir mekandan içeri girdiğimizde yüzler çevriliyorsa bu sadece güzel olduğumuz için değil, abartı olduğumuz için de olabilir.

Belli kusurlar bizi rahatsız ediyorsa elbette tıbbın nimetlerinden yararlanmalı ve bu kusuru (!) düzeltmeliyiz. (Eğer şu anki halinde olmayan bir burnum olsaydı mutlaka estetik ile düzelttirirdim. )

Ancak estetiğin her türlüsünü aynı anda ve abartı şekilde yaptırıp “kedi kadın” suratına bürünmek, dudakları şişirtip şişirtip “akvaryum balığı” gibi gezmek niye?

Bu şekilde güzel olduğunuzu mu sanıyorsunuz???

Birkaç hafta önce abuk subuk bir yere dudaklarını şişirten kadının içler acısı halini gördük. Aklınca güzel olmak uğruna yapılmış hatalı bir seçimin bedelini neredeyse dudaklarını kaybederek ödüyordu. Estetik veya benzeri uygulamaları yaptırmadan önce mutlaka mutlaka mutlaka güvenilir bir yer olduğundan emin olmalı ve bunu dozunda yapmalıyız. İdeal olan yaptırdığımızın belli olmamasıdır.

Eğer etrafınızdakiler size “Aaaa sen yüzüne bir şey mi yaptırdın??!!?” diyorsa, o işte bir yanlışlık vardır.

Haberin Devamı

Gelelim makyaja. Kim bu kadar çok makyajın güzel görünen bir şey olduğu algısının yerleşmesine sebep olduysa bravo ona gerçekten!

Bazı kadınlar hafif makyajdan hoşlanırken, bazıları daha ağır makyaj yapmayı sever ve bunu kıyafeti, tavırları ile de öyle güzel taşır ki, hayran kalır ardı sıra bakar dururuz. Her iki tip kadın için de söylenebilecek tek bir şey var; PEKİ.

Ancak orijinal halimiz ile alakası olmayan bir görüntüye bürünecek kadar makyaj yaptığımızda sizce etrafımızdakileri “salak” yerine koymuş olmuyor muyuz?

Aradaki farkları görmek için zaman zaman işe sabah erken saatlerde gelmenizi öneririm :) Etrafta tanımadığınız bir çok kadın olduğunu, tuvaletin kapısından girerken tanımadıklarınızın çıkarken tanıdıklarınıza dönüştüğünü fark edeceksiniz.

Haydi biz kadınlar “doğal” olmayan halleri fark ediyoruz da, bu erkeklerin günahı nedir arkadaş sürekli kandırılmaya çalışılıyorlar?

Neden erkekleri şapşal yerine koyup, sahte yüzlerimiz ile tavlamak konusunda ısrar ediyoruz?

Haberin Devamı

Erkekler gerçekten bu sahte yüzlü kadınları beğeniyor mu?

Sahte yüzlü kadınlar oldukları halden gerçekten memnun mu?

Yazın bana… istediğinizi yazın :)

Papatya Somer

instagram.com/papsmood