Sağlık Erkeklerde Sperm Kalitesi Nasıl Anlaşılır? Sperm Kalitesi Nasıl Arttırılır?

Erkeklerde Sperm Kalitesi Nasıl Anlaşılır? Sperm Kalitesi Nasıl Arttırılır?

15.03.2021 - 17:58 | Son Güncellenme:

Erkeklerde sperm kalitesi nasıl anlaşılır? Sperm kalitesi nasıl arttırılır? Sperm kalitesini artırmanın yöntemleri nelerdir? Sperm kalitesi artarsa gebelik şanssı daha yüksek olur mu? Sperm ve sperm kalitesi hakkında tüm detayları derledik...

Erkeklerde Sperm Kalitesi Nasıl Anlaşılır Sperm Kalitesi Nasıl Arttırılır

Erkek doğurganlığı, iyi sperm sağlığının anahtarıdır. Bayların, sperminizin kalitesini iyileştirmek ve dolayısıyla hamile kalma şansınızı artırmak için günlük olarak basit eylemler yapmanız gerektiğini bilmesi gerekir.

Erkeklerde Sperm Kalitesi Nasıl Anlaşılır?

Sperm sağlığı, erkek doğurganlığında önemli bir rol oynar. Spermogram, spermin miktarını ve hareketliliğini değerlendirmeyi mümkün kılar, ancak her zaman spermin dölleme gücüyle ilişkili olması gerekmez. Üretilen spermlerin kalitesini, yani dölleme gücünü ölçmek için gerçek bir test yoktur. Sadece bir hamilelik, yeterli miktarda hareketli sperm üretiminin iyi doğurganlığını kanıtlar.

Spermatozoanın miktarını ve hareketliliğini değerlendiren tek erkek doğurganlık testi olan spermogram, laboratuvarda mastürbasyon ile 2 ila 5 günlük bir yoksunluk döneminden sonra yapılır.

Erkeklerde Sperm Kalitesi Nasıl Artırılır?

Gerçekten de, sperm kalitesi (ve dolayısıyla doğurganlık), kadınlarda olduğu gibi diyete ve sağlıklı bir yaşam tarzına da bağlıdır. Sperm kalitesi ve üretimi, sıcaklık ve çevresel toksinlere karşı çok hassastır. Birçok kirletici, erkek doğurganlığını etkileyen endokrin bozucular olarak kabul edilir.

Sperminizin sağlıklı olmasını sağlamak için, onları vücudun geri kalanına kıyasla 2 ° C'nin altında bir sıcaklıkta tutmanızın tavsiye edildiğini bilin. Bu nedenle sauna, hamam ve jakuziden mümkün olduğunca kaçınılmalıdır. Çok sıkı pantolonlar, pantolon cebindeki telefon ve uyluktaki bilgisayar da sorun yaratabilir.

Kaliteli Sperm Kaç Günde Üretilir?

Spermatogenez olarak da adlandırılan spermatozoa üretimi 72 gün veya 2 buçuk ayda gerçekleşir. Bu nedenle, spermatogenezi değiştiren herhangi bir olay, yeni sperm üretiminin gerçekleşmesi için önümüzdeki 72 gün boyunca etkili olacaktır. Örneğin, 39 derecelik ateş gibi yıkıcı bir unsur, sperm üretimini yavaşlatabilir ve bu durumda, spermatogenezin tamamen iyileşmesi için 2 aydan fazla beklemek gerekecektir.

Diyet, erkek doğurganlığında büyük rol oynar. Sağlıklı sperm üretmek ve böylece doğurganlığı artırmak için, çocuk sahibi olma arzusu ifade edilir edilmez tabağınızın içeriğine dikkat etmeniz önemlidir.

Sperm üretimini artırmak için yeşil sebzeler, meyveler, bitkisel yağlar, kuruyemişler, yeşil çay, bitter çikolata ve baharatlar (köri, zerdeçal, zencefil) gibi antioksidan bakımından zengin yiyeceklere odaklanın. Bu besinler sizi kirlilik, stres, UV ışınları veya tütün gibi dış etkenlerden korur.

Yazarlar