Yaklaşık 1-1,5 yıldır uğraştığımız Blw yapan anneler ve benim tariflerimden oluşan 'Esra ile BLW' Blw tariflerinden oluşan kitabımız çıktı.

Blw yani Baby led weaning; bebeklerin kendi kendine beslenmesini destekleyen alyternatif bir yöntem. Yurtdışında annelerin bebeklerini ek gıdaya geçirirken çok sık kullandıkları bir yöntem.

Benim oğlumla 7 aylık gibi tanıştığımız bir yöntemdi. Altuğ öğle ve ara öğünlerini çok güzel yerken kahvaltıda karışım şeklinde yemeyince keşfettiğimiz ve sonra da vazgeçemediğimiz bir yöntem. Temelinde bebeğin ne yiyeceğini annesi ne kadar yiyeceğini de bebeğin karar vermesine inanan, özellikle bebekler için menüler hazırlamadan, evdeki yemekleri bebeğe uygun olarak hazırladığımızda bizimle aynı sofrada aynı yemekleri yemesi prensibine dayanıyor. Ayrıca anne sütü dostu! Hemen ek gıdaya başladığımızda anne sütünü azaltmadan bebeğin oynayarak, dokunarak yemekleri tanımasını sağlıyor. Bu şekilde bebekler başarı hissini erkenden tatmaya başlıyor. Kendi kendilerine yemeğe başladıklarında yemek seçme, iştahsızlık gibi sıkıntıları yaşamıyorsunuz. Bebeğinizin peşinden tabakla koşmuyorsunuz. Çünkü bebeğiniz kendisi için ne ve ne kadar yiyeceğine karar verebiliyor. İlk başta Türk annelerine uymaz diye düşünsem de yeni nesil Türk anneleri ve bebekleri bu yöntemi çok sevdiler.

Haberin Devamı

Ben Blw seminerlerini yaklaşık 5 yıldır veriyorum. Özellikle 2013 yılında Türkçeye yine Gün yayıncılık tarafından çevrilen ‘’O Tabak Bitecek’ adlı kitaptan sonra daha ağırlık verdim. Bu yönteme inanan annelerin Türkçe kaynağının olması önemliydi. Sosyal medyanın büyümesiyle birçok anne toplulukları da oldu. Ve BLW inanan pek çok anne var, artık.

Bizim bu kitabı çıkarma hikayemiz; Türkiye de yaşayan annelere uygun özellikle Blw yapan bebeklere uygun tariflerin ihtiyaç duyulmasıydı. Sosyal medyada anneler birbirleriyle tariflerini paylaşsalar bile hepsinin bir arada olduğu bir Türkçe kaynak yoktu. Biz de bu kaynağı yaratmaya hep birlikte karar verdik.

Gün yayıncılığın Sevgili Deniz ve Orhan, ''O Tabak Bitecek '' kitabından sonra tariflerden oluşan bir kitap daha çıkarmayı istediklerini ve bunu benle yapmak istediklerini söylediklerinde önce şaşırdım:)) Ve heyecanlandım. Hem benim eğitimlerim de kullandığım , oğluma yaptığım tariflerin yanı sıra Blw anlatmaya başladıktan beri benim yanımda olan , bebekleriyle bana inanıp destek veren annelerinde tariflerini toparladık. Blw tarifleriyle bana destek olan annelere ve>Yayınlanacaktı kitabımız, Nutricia da kitabımıza destek oldu. Ben yaklaşık 1 yıldır>Şimdi o bebekler büyüdü, annelerin bir kısmı ikinci bebeklerini doğurdu ve doğurmak üzere. Kitap çıktı dediğimde tek tek>

Haberin Devamı

Kitap çıkmak üzereydi ve kitaba bir fotoğraf koyulacaktı. Esasında yeni fotoğraflar çektirdim. Sonra Sevgili Şahver Koçulu'nun beni yıllar önce çektiği ve bana çok uğurlu gelen fotoğrafın kapakta olmasını istedim. Belki gördü belki de duyunca>Tüm bu eğitim süreçleri sırasında, kitap tarifleri toplanması sırasında ve hayatımın her anında bana desteğini hep veren hep yanımda olan Sevgili eşime de çok teşekkür ederim

Haberin Devamı

Esasında kitabımızın başında bir teşekkür yazım var. Ama şu an elime kitabı aldıktan sonra bir tanede siteme yazmak istedim.
Bana destek olan ve hep yanımda olan herkese sonsuz teşekkürler.

Umarım annelerin sevdiği ve bebeklerine güzel güzel yemekler yapmakta kullandıkları bir kitap olur.

Sevgiler:))

www.bebeimgeliyor.com