Sağlık Evde Diş Beyazlatmak İçin Ne Yapılabilir? Basit Diş Beyazlatma Yöntemleri Nelerdir?

Evde Diş Beyazlatmak İçin Ne Yapılabilir? Basit Diş Beyazlatma Yöntemleri Nelerdir?

10.09.2021 - 14:26 | Son Güncellenme:

Ağız ve diş sağlığımıza dikkat ettiğimiz halde dişlerimizde sararmalar meydana gelebilir. Bu durum gülüşümüzü de doğrudan etkiler ve dişlerimizi saklamak istememize neden olabilir. Bembeyaz dişlerle güzel bir gülüşe sahip olmak için evde doğal yöntemleri kullanarak dişlerinizin beyazlamasını sağlayabilirsiniz. Evde diş beyazlatmak için ne yapılabilir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Evde Diş Beyazlatmak İçin Ne Yapılabilir Basit Diş Beyazlatma Yöntemleri Nelerdir

Diş beyazlatma yöntemleri düzenli ve doğru bir şekilde uygulandığı zaman dişlerinizde 4-6 ton arasında fark olacağını görebilirsiniz. Doğal diş beyazlatma yöntemleri, dişlerin beyazlamasını sağlarken dişlerin zarar görmesini önler.

Haberin Devamı

Evde Diş Beyazlatmak için Ne Yapılabilir? 

Evde dişlerinizi beyazlatabileceğiniz çeşitli doğal yöntemler bulunuyor. Öncelikle sağlıklı dişlere ve bembeyaz bir gülüşe sahip olmak için yapmanız gereken ilk şey, günde en az iki defa dişleri fırçalamak olmalıdır. Bunun dışında karbonat ve elma sirkesi kullanarak dişlerinizin beyazlamasını ve ağız içinde bulunan bakterilerin temizlenmesini sağlayabilirsiniz.

Karbonat ile elma sirkesi birleştiği zaman güçlü ve etkili bir beyazlatıcı etkiye sahip olur. Elma sirkesi ve karbonat karışımını hazırlamak için 1 çay kaşığı karbonat ve birkaç damla elma sirkesini macun kıvamına gelene kadar karıştırdıktan sonra elde ettiğiniz karışımı diş fırçası ile uygulamanız gerekir.

Haberin Devamı

Basit Diş Beyazlatma Yöntemleri Nelerdir?

Evde herkesin evinde bulunan birkaç malzeme ile dişlerinizin beyazlamasını sağlayabilirsiniz. Sağlıklı ve güzel bir gülüşe sahip olmak için bu diş beyazlatma yöntemlerini düzenli olarak kullanmanız gerekir. En çok kullanılan evde uygulanan basit diş beyazlatma yöntemleri ise,

Bir çay kaşığı karbonatın içine limon sıkarak köpürene kadar karıştırarak temiz bir diş fırçası ile dişlerinize uygulayabilirsiniz. Asit özelliği taşıdığı için bu yöntemi haftada 1-2 defa tekrarlamanız gerekir.

Haftada 3 kere dişlere karbonat uygulamak, dişlerin beyazlamasına yardımcı oluyor.

Karbonat, tuz ve elma sirkesini karıştırarak dişte oluşan diş lekelerini çıkarma imkanı bulabilirsiniz.

Karbonat, tarçın ve ada çayı dişleri beyazlatırken aynı zamanda zararlı bakterilerin giderilmesine yardımcı olur. Bu sayede daha sağlıklı bir ağız yapısına sahip olabilirsiniz.

Çilek, plak oluşumunu önler ve diş yüzeyindeki aşınmaları önler. Aynı zamanda içeriğinde asit bulunduğu için dişleri beyazlatmaya da yardımcı olur.

Yazarlar