PembeNar Evi Sirkeli Su İle Silmenin Faydaları Nelerdir? Sirkeli Su İle Temizlik Nasıl Yapılır?

Evi Sirkeli Su İle Silmenin Faydaları Nelerdir? Sirkeli Su İle Temizlik Nasıl Yapılır?

15.12.2020 - 14:39 | Son Güncellenme:

Ev temizliğinde birçok yardımcı temizlik ürünü bulunur. Ancak ev temizliğinde ana madde olmayan bazı sular ve karışımlarda kullanılabilir. Sirke bunlardan bir tanesidir. Evi sirkeli su ile silmenin faydaları nelerdir? Sirkeli su ile temizlik nasıl yapılır? Sirkeli su ile temizlik yapmak zararlı mıdır? İşte, tüm detaylar.

Evi Sirkeli Su İle Silmenin Faydaları Nelerdir Sirkeli Su İle Temizlik Nasıl Yapılır

Sirke, genel olarak salatalarda tatlandırıcı olarak kullanılır. Sirkenin içinde su, doğal asetik asit ve doğal aromalar vardır. Doğal aromalar, sirkenin ismini veren de maddelerdir. Örnek olarak üzüm sirkesinde üzüm aroması, elma sirkesinde ise elma aroması bulunur. Bu aroma kokuyu değil ancak tadı büyük ölçüde etkiler.

Evi Sirkeli Su İle Silmenin Faydaları Nelerdir?

Sirkenin içinde bulunan asetik asit, bir çözeltidir. Bu nedenle de sirkenin temizlik malzemesi olarak kullanılması yoğun olarak içerdiği asetik asitten kaynaklanır. Evi sirkeli su ile silmenin en büyük faydası evdeki kötü enerjiyi uzaklaştırmasıdır. Bunun yanı sıra çıkmayan lekelerde sirkeli su ile rahat bir şekilde çıkarılabilir. Cam ve fayans yüzeylerinin daha temiz görünmesi içinde sirkeli su önerilmektedir. Bunların yanı sıra kullanılan temizlik malzemelerinin de temizlenmesi için sirke kullanılabilir. Ev temizliklerinde genel olarak beyaz sirke veya elma sirkesi kullanılır.

Sirkeli Su İle Temizlik Nasıl Yapılır?

Sirkeli su tek başına kullanıldığı gibi çeşitli temizlik maddeleri ile de kullanılabilir. Bardaklardaki çıkmayan lekeleri çıkarmak için bir kabın içerisine beyaz sirke koymak yeterlidir. Belirli bir süre sonra sıcak suda bekletilen bardaklarda lekelerin kendiliğinden çıktığı görülecektir. Çamaşırlarda da yıkanmadan önce beyaz sirke ile çıkmayan lekeler çıkarılabilir.

Çamaşır makinasına atılmadan lekelerin üstüne beyaz sirke sürmek yeterli olacaktır. Beyaz sirkenin cam ve fayans yüzeylerde kullanılması için herhangi bir yardımcı temizlik ürününe gerek yoktur. Tek başına da sirke kullanılabilir ancak çok kirli yüzeylerde çamaşır suyu ile birlikte kullanılması tavsiye edilmektedir.

Sirkeli Su İle Temizlik Yapmak Zararlı mıdır?

Sirkeli su ile temizlik yapmak asla zararlı değildir. Aksine diğer yardımcı temizlik ürünlerinden daha sağlıklı ve daha güvenilir bir temizlik malzemesidir. Sirkenin fazla kullanımı da zararlı değildir.

 

Yazarlar