Sağlık Fallop Tüpü Nedir? Fallop Tüpü Hastalıkları Nelerdir, Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Fallop Tüpü Nedir? Fallop Tüpü Hastalıkları Nelerdir, Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

10.03.2021 - 12:27 | Son Güncellenme:

Fallop tüpü, rahimde yer alan ve her iki yanında yer alan tüplerdir. Fallop tüpü, yumurtalıklara doğru giden tüpleri oluşturmaktadır. Diğer bir ismi olarak rahim tüpü de kullanılmaktadır. Fallop tüpünün görevi, yumurtalıkları rahime sevk eder. Üreme süreci içerisinde spermlerin yumurtaya ulaşmasını sağlamaktadır. Fallop tüpü sonucu oluşan rahatsızlıklar nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Fallop Tüpü Nedir Fallop Tüpü Hastalıkları Nelerdir, Tedavi Yöntemleri Nelerdir

 Fallop tüpü, rahimde bulunan ve üreme için sperm ile yumurta birleşimini sağlayan bir kısımdır.

Haberin Devamı

 Fallop Tüpü Nedir?

 Fallop tüpleri iki tane olarak rahim içerisinde bulunmaktadır. Rahmin iki tarafında yer alan tüpler, yumurtaların rahime ulaşmasını sağlar. Aynı zamanda spermlerin yumurtalara ulaşmasını da sağlamaktadır.

 Gebe kalınması için önemli bir işlevi bulunan rahim bölgesi, döllenmenin sağlanmasında görev alır. Fallop tüplerinde meydana gelen birçok rahatsızlık bulunmaktadır. Bu durumlarda döllenmeyi sağlayamamakta ve gebe kalınmamaktadır.

 Fallop Tüpü Hastalıkları Nelerdir?

Fallop tüplerinde meydana gelen rahatsızlıklardan bir tanesi iltihaplanmadır. Cinsel yollarla bulaşabilmekte olan rahatsızlık, tüplerin çalışmasını bozmaktadır.

Cinsel yolla bulaşabilen enfeksiyonların hepsi, Fallop tüplerinin çalışmasını bozmaktadır. Bu gibi durumlarda hasar oluşumları gözlemlenmektedir.

Haberin Devamı

Laparoskopi ya da ultrasonografi gibi işlemlerin ardından tüplerde sıvı birikmektedir. Sıvıların birikmesi, embriyoların yapısında bozulmalara neden olmaktadır. Özellikle tüp bebek tedavisinin öncesinde tüpler alınmaktadır.

Tüplerde tıkanmaya ve hasara neden olan bir durum da tüpün ağzında ya da yakınında oluşan çikolata kistidir. Bu durumlarda tüpler hasar almaktadır.

Tüplerin içerisinde irin oluşumları, ciddi bir rahatsızlıktır. Sonuçları olarak tüpler ağır zararlar görebilmektedir. Bu gibi durumlarda ameliyatlar yapılmaktadır.

Tüplerin tıkalı olması gibi durumlarda, Fallop tüpü görevini gerçekleştirememektedir. Bu gibi durumlarda tedavi planları uygulanmaktadır.

 Fallop Tüpü Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

 Hamile kalamama ya da kısırlık gibi durumlar için doktora başvuran kimselerde rahim filmi çekilmektedir. Filmler sonucunda tüplerde tıkanıklık olması durumlarında, kapalı ameliyat yapılmaktadır.

 Kapalı ameliyat, göbek deliğinin altından bir kamera ile girilmesi ile yapılmaktadır. Bu durumda tüpler incelenmekte ve gerekirse tedavi uygulanmaktadır. Bu işlem sayesinde tedavi planı oluşturma ya da tanı koyma sağlanmış olur.

 Tüplerde meydana gelen ve tıkanıklıkların az olması durumlarında, mikro cerrahi ile işlemler yapılmaktadır. Daha kolay bir şekilde tüpler açılmaktadır.

Yazarlar