Fazla Kiloların Sebebi Sağlıksız Ve Eksik Dişler Olabilir!

Kontrolsüz kilo almamızın sebebi her zaman fazla yemek olmayabilir. Bazen beslenme şekline ve miktarına dikkat etsek bile kilo alabiliyoruz. Bu durum sindirim sisteminde bir problem olabileceğini gösterir ve araştırılıp tedavi edilmesi gerekmektedir.

Sindirim sisteminin ilk basamağı ağızdır. Sindirim sisteminin iyi bir şekilde çalışması için besinler in ağız ortamında iyice çiğnenip sindirime hazırlanması gerekmektedir. İdeal bir çiğneme işlemi ancak sağlıklı dişlerle mümkündür. Sindirimin ilk aşamasını başarılı bir şekilde tamamlamak için eksiksiz ve çürüksüz dişlere, sağlıklı diş etlerine ihtiyaç duyarız.

Haberin Devamı

Yemek yerken ortaya çıkan ağrılar yemekleri yeteri kadar çiğnememize engel olabilmektedir. Bu tür ağrılar çürük habercisidir ve bu aşamada tespit edilen çürükler çok daha az maliyetlerle ve çok daha hızlı çözülebilmektedir. Bu nedenle dişlerin daha fazla ağrıması beklenmeden diş hekimi kontrolünde fayda vardır.

Diş eksikliği bulunan bireyler besinleri yeterince çiğneyip, öğütemedikleri için kilo alırlar. Bunun iki sebebi vardır; birincisi besinleri çiğnerken eksik dişlerden dolayı yeteri kadar kuvvet uygulanamaması, ikincisi ise yetersiz çiğnemeden dolayı tokluk hissinin oluşmamasıdır.

Diş eksikliği hem estetik hem de sağlık yönünden mutlaka giderilmesi gereken bir sağlık sorunudur. Günümüzde gelişen tedavi yöntemleri ile çok kısa sürede ve ağrısız bir şekilde bu tedavileri yapmak mümkündür. Kısmi dişsiz hastalarımızda implant tedavisi ya da klasik köprü protez uygulamaları yapılabilir. Tamamen dişsiz hastalarımıza da yine implant tedavisi ile sabit protez yapma imkanımız vardır.