Feminizm (TDK): Toplumda kadının haklarını çoğaltma, erkeğinkiler düzeyine çıkarma, eşitlik sağlama amacını güden düşünce akımı, kadın hareketi.

Feministsin sen!” diye bağırırken vurguladığının farkında mısın ?

Bir kadının hemcinslerinin haklarını koruması, karşı cins ile eşit olduğunu vurgulaması, hor görülmeye, hiçe sayılmaya, aşağılanmaya karşı tepki göstermesi, özgürlüğünü vurguluyor olmasını yanlış veya ayıp bir şeymiş gibi yüzüne çarpmak nedir ?

Feministim ben!” derken neyi vurguladığının farkında mısın ?

Haberin Devamı

Feminist olduğunu her fırsatta vurgulayarak, doğal olan haklarını ve eşitliği savunurken karşı cinsi yerden yere vurmak, erkeklere tiksinerek bakmak ve ezmeye çalışmak nedir?

Feminist kadınları erkek düşmanı veya lezbiyen olarak gören sığ düşünceli insan topluluğu var etrafımızda. Üstelik bu topluluğu sadece erkekler oluşturmuyor. Aralarında kendi haklarının savunuluyor olduğunu fark edemeyen zavallı kadınlar da var.

Aç gözünü de kendine gel!” derler insana. Çocuk haklarını savunduğumuzda yetişkinlerden nefret mi ediyoruz? Hepimiz çocuk gibi mi davranıyoruz ? Hayvan haklarını savunduğunda anırmaya veya havlamaya mı başlıyorsun ?

Feminizmi fanatikçe savunan, “erkek düşmanlığı” haline getiren ve kadın cinsini erkek cinsinden daha üstün, daha değerli görüp erkekleri aşağılayan zihniyet kadar sığ bir yaklaşımdır feminizmi destekleyen insana tepki veren yaklaşım.

EŞİTLİK denilen şey; kadın / erkek fark ayırmaksızın İNSAN olma hakkını savunmaktan geçiyor. Her koşulda EŞİT haklara sahip olmaktan geçiyor.

Kadın ve erkek insanlığın devamı için birbirinden ayrılamaz iki ham maddeyse eğer, üstünlük savaşı ve daha değerli olma çabası niye?

Kendimize gelelim şekerler, feminizmi savunayım derken de, feminist biri ile ilgili konuşurken de saçmalamayalım, komik oluyor.

Papatya Somer