Yemek Feta Peyniri Nedir, Nasıl Yapılır? İçindekiler Nelerdir?

Feta Peyniri Nedir, Nasıl Yapılır? İçindekiler Nelerdir?

08.08.2021 - 12:49 | Son Güncellenme:

Orijinali Yunanistan'a ait olan ve yüzde 30 keçi, yüzde 70 koyun sütüyle yapılan bir peynirdir. "Feta" ismiyle tescilli olan bu peynir, Avrupa ülkelerinde satılan bir peynirdir. Feta peyniri, olgunlaşma süreci minimum üç ayı bulmaktadır. Bu peynir çeşidi, taze sıkılan lor peynirin tuzlu suya konulmasıyla birlikte yapılmaktadır. Peki feta peyniri nedir, nasıl yapılır? İçindekiler nelerdir tüm detayları ile derledik.

Feta Peyniri Nedir, Nasıl Yapılır İçindekiler Nelerdir

Avrupa ülkelerinde sık sık tercih edilen Feta peyniri; yüzde 30 keçi, yüzde 70 koyun sütünen yapılmaktadır. Çok fazla yağlı içeriğe sahip olmamasından ötürü sık sık tercih edilir. Keskin ve tuzlu bir yapısı vardır. 

Haberin Devamı

 Feta Peyniri Nedir?

 Feta peyniri; Avrupa'da sık sık tercih edilmekle beraber yüzde 30 keçi, yüzde 70 koyun sütü ile üretilmektedir. Feta peyniri, tuzlu bir yapıya sahiptir. Ufak delikli yapısından ötürü beyaz peynire çok fazla benzer. Feta peyniri, tat olarak beyaz peynire benzemektedir. Bununla beraber orta krem peynir kıvamına da benzemektedir. 

 Feta Peyniri Nasıl Yapılır?

 Keçi ve koyun sürünün mayalanmasıyla elde edilen karşımdan yapılan bu peynir, kalıplarda bekletilir. Feta peyniri; sıkıştırıp süzülmekte ve tuzlu suda bekletilir. Feta peyniri üç ay sonra tüketilmeye başlanabilir. 

 Feta Peynirinin İçindekileri Nelerdir?

 Avrupa çapında sık sık tercih edilen Feta peyniri, hem koyun hem de keçi sütünden üretilmektedir. Bununla beraber Feta peynirinin içinde keçi ve koyun sütü bulunmaktadır. Keçi ve koyun sütü ile üretilen bu peynirin, içinde başka bir şey bulunmamaktadır. 

Yazarlar