Fit bir yaz için zayıflamanın tam zamanı

Fit bir yaz için zayıflamanın tam zamanı

Yaza kısa bir zaman kaldı. Son günlerde bulutlu, soğuk, yağmurlu günler yerini güneşli günlere bırakmaya başladı. Yaza fit giriş yapmak isteyenler ise zayıflama düşüncesiyle ne yapabilirimi araştırmaya başladı. Sizde yaza fit bir giriş yapmak istiyorsanız işte size altın değerinde öneriler!

Kahvaltıyı atlamayın. Güne gözlerimizi açtığımızda fiziksel olarak uyanma eylemi gerçekleşir ancak önemli olan biyolojik uyanmadır.

Uyanmanız demek metabolizmanızın da uyandığı anlamına gelmez. Tüm gece aç kalmanın ardından enerjinin sağlanabilmesi ve metabolizmanızın da uyanabilmesi için kahvaltının önemi çok büyüktür. Yani kahvaltı yapmak metabolizmanızı hızlandırıcı bir yoldur.

Seratonin seviyenizi yüksek tutun. Güneşin bol olduğu yaz mevsiminde seratonin, melatonin ve adrenalin hormonlarının salgısı yüksek olur. Bu nedenle kendimizi daha enerjik hissederiz. Fakat seratonin hormonunuzu yükselten tek etken güneş değildir. Bazı besinlerde seratonin hormon düzeylerinizde artışa neden olur.

Vücutta endorfin salgılatarak seratonin hormonunun üretimini sağlayan besinler: Bulgur, nohut, süt ve süt ürünleri, çikolata, muz, hindi eti, kırmızıbiber, portakaldır.
Masum görünen atıştırmalıklara dikkat edin.

Fındık, fıstık gibi kuruyemişler, salam, sosis, sucuk gibi şarküteri ürünleri, bisküviler, kuru pastalar, kekler gibi masum görünen fakat kalorisi yüksek besinlere dikkat edin. Örneğin 100 gram antep fıstığında 560 kalori, 100 gram ay çekirdeğinde 584 kalori, 100 gram fındıkta ise 628 kalori bulunmaktadır. Bu yüksek kaloriler fark etmeden kilo almanıza neden olabilir.

Ekmeksiz diyet olmaz. Neredeyse zayıflamak isteyen herkes ilk olarak ekmeği diyetinden çıkarıyor. Bu yapılan en büyük yanlışlardandır. Önemli olan doğru ekmeğin tüketilmesidir. Basit karbonhidrat olan beyaz ekmek yerine kompleks karbonhidrat olan kepekli, çavdar, tam buğday ekmeği tercih edilmelidir. Böylece hem kan şekeriniz dengede kalacak hem de lif oranı yüksek ekmeği tüketmiş olacaksınız.

Su tüketiminizi arttırın. Günde 2-3 litre arası su tüketmek zayıflama sürecinde olan bireylere kolaylık sağlayacaktır. Su az içildiği zaman vücut ihtiyacını karşılayamayacağından korkar ve içilen 1 bardak suyu bile kendine saklayarak ödem tutar, toksinlerden arınamaz, metabolik olayları düzgün bir şekilde gerçekleştiremez. Dolayısı ile kilo vermek zorlaşmaya başlar. Dikkat! İdrarınızın rengi sarı ve yoğun ise bu az su içiyorsunuz demektir.

Fiziksel aktivite hayatınızın bir parçası olsun. Sadece zayıflamak için değil sağlıklı bir yaşam istiyorsanız yaşam şeklinizi değiştirirken beslenmenizi düzenlerken fiziksel aktivitenizi de arttırmalısınız. Fiziksel aktivitenizi arttırmanız metabolizma hızınızın da artmasını sağlayacaktır. Haftada 3-4 defa 40’ar dakika yapacağınız düzenli egzersizler, hem fiziken; hem de ruhen sizi olumlu etkileyecektir. Unutmayın zayıflamanın %70’i beslenme %30’u egzersiz.

DİYETİSYEN DENİZ ZÜNBÜLCAN

Haberin Devamı

https://www.instagram.com/dyt.denizzunbulcan/

Haberin Devamı

https://www.facebook.com/dyt.denizzunbulcan/

Haberin Devamı