Sağlık Fotofobi Nedir, Neden Olur? Fotofobi Belirtileri Nelerdir, Nasıl Tedavi Edilir?

Fotofobi Nedir, Neden Olur? Fotofobi Belirtileri Nelerdir, Nasıl Tedavi Edilir?

18.07.2022 - 16:54 | Son Güncellenme:

Günümüzde birbirinden farklı pek çok göz rahatsızlığı bulunmaktadır. Bunlardan birisi de Fotofobi olmaktadır. Fotofobi rahatsızlığı bulunan kişiler bunların belirtileri ile tedavisini sıklıkla araştırmaktadır. Peki, Fotofobi nedir, neden olur? Fotofobi belirtileri nelerdir, nasıl tedavi edilir? Sizlere Fotofobi hakkında merak edilenleri detaylıca derledik.

Fotofobi Nedir, Neden Olur Fotofobi Belirtileri Nelerdir, Nasıl Tedavi Edilir

Fotofobi her ne kadar bir göz problemi olsa da bir göz hastalığı değildir. Fakat yine de belirtileri bulunan kişilerin bir göz doktoruna gitmesi gerekmektedir.

Haberin Devamı

Fotofobi Nedir?

Fotofobi diğer adı ile ışık duyarlılığı olarak bilinmektedir. Işığın neden olduğu bu göz hastalığına Fotofobi adı verilir. Pek çok farklı nedenden kaynaklanan Fotofobi için tedaviler bulunmaktadır. Bu nedenle belirtilerinin neler olduğunun mutlaka bilinmesi gerekir.

Fotofobi Neden Olur?

Fotofobinin nedenlerine bakıldığında pek çok farklı sebep görülmektedir. Gözleri rahatsız edebilecek enfeksiyon ve iltihaplanmalar Fotofobiye neden olabilmektedir. Bunlar dışında kornea aşınması, üveit ve menenjit gibi merkezi sinir sistemi bozuklukları da Fotofobiye neden olmaktadır.

Fotofobi Belirtileri Nelerdir?

Fotofobinin belirtileri kişiden kişiye göre farklılık göstermektedir. Fakat şu belirtilerin görülmesi durumunda mutlaka bir doktora gidilmesi gerekmektedir:

Haberin Devamı

 - Görmede bulanıklaşma

- Gözde şiddetli ağrı

- Gözde yırtılma hissi

- Bilinç bozuklukları

- Ateş

- Ense sertliği

- Mide bulantısı ve kusma

- Şiddetli baş ağrıları

Fotofobi Nasıl Tedavi Edilir?

Fotofobi tedavisi kişilerde altta yatan nedene göre değişkenlik göstermektedir. Bu nedenle kişilere yapılan tetkik ve muayene sonucunda tedavi uygulanmaktadır. Bununla birlikte uygulanan bazı tedavi yöntemleri şunlardır:

- Migren için ışıksız yerde dinlenme ve ilaç tedavisi

- Sklerit için göz damlaları

- Konjonktivit için antibiyotikler

- Kornea aşınması için antibiyotikler

- Bakteri enfeksiyonu kaynaklı menenjit vakaları için antibiyotikler

 

Yazarlar