Yaşam Korku filmi gibi! Eve giren bebek ortalığı karıştırdı: 'Yan yana oturamıyorum'

Korku filmi gibi! Eve giren bebek ortalığı karıştırdı: 'Yan yana oturamıyorum'

26.11.2023 - 06:46 | Son Güncellenme:

Uzun yıllar hayalet avcılığı yaparak paranormal olayları araştıran Yvonne Hydes, ava giderken avlanınca olanlar oldu. Kendisine hediye edilen bebek yüzünden akıl sağlığını kaybetme noktasına varan genç kadının başına gelenler korku filmlerini aratmadı.

Korku filmi gibi Eve giren bebek ortalığı karıştırdı: Yan yana oturamıyorum

Derleyen: Betül Yasemin Keskin / Milliyet.com.tr - Dünyada birçok kişi farklı yollarla para kazanıyor, içlerinde en sıra dışı olanlar ise uluslararası çapta bir şöhrete sahip oluyor. Birleşik Krallık'a bağlı İskoçya'da yaşayan Yvonne Hydes adlı kadın da tıpkı milyonlar gibi oldukça farklı bir mesleğe sahip. İskoçya'da paranormal olaylara dair vakaları detaylı bir şekilde inceleyen The Scottish Ghost Company (İskoç Hayalet Şirketi) adlı şirketin çalışanlarından biri olan Hydes, kendilerine başvuruda bulunan kişilerin yaşadıklarını söylediği paranormal olayların izini sürüyor, adeta 'hayalet avcılığı' yapıyor. Meslek hayatı boyunca birçok kişi için 'hayalet kovalayan' kadın, yıllar sonra yaşadığı bir olayla ise adeta avcıyken av oldu. İşte Yvonne Hydes'ın başına gelen ve korku filmlerini aratmayan olay.

Haberin Devamı

Korku filmi gibi Eve giren bebek ortalığı karıştırdı: Yan yana oturamıyorum
Yvonne Hydes

OYUNCAK BEBEKLERE DÜŞKÜNDÜ

Aslında her şey sıradan bir şekilde ilerliyordu. Her zamanki gibi bir hayalet soruşturmasındaydı. Bu esnada bağlı bulunduğu şirkette çalışma arkadaşlarından biri kendisine bir oyuncak bebek hediye etti. Ancak bu bebek öyle pek de sıradan bir bebek değildi.

Bu oyuncak bebeğe 'Agnes' adını veren Hydes, çevresinde oyuncak bebeklere olan düşkünlüğüyle biliniyordu. Tıpkı kendisi gibi bir şirket çalışanı olan iş arkadaşı, onun oyuncak bebek sevgisini bildiği için İngiltere'nin kuzeyinde ikinci el eşyalar satan bir dükkandan bu bebeği satın almıştı.

KÖPEĞİ SAATLERCE HAVLADI

Hydes bebeği ailesi ve köpeğiyle birlikte yaşadığı evine getirdi. Bebekle ilgili ilk tuhaf olay, köpeğinin onu görür görmez saatlerce havlaması oldu. Hydes ilk başta bu olaya bir anlam veremese de sonraki günlerde evdeki paranormal olaylar giderek artmaya başladı.

Haberin Devamı

Bu olaylardan ilki evin kapı zilinin şiddetli bir şekilde çalınmasıydı. Her ne kadar sesin geldiğini düşündüğü tarafa gitse de sonuç koca bir fiyaskoydu. Kapıyı açtığında büyük bir boşlukla karşılaştı Hydes. Aynı gün içinde evde bulunan ve fişe takılı halde olan bazı elektrikli aletlerin patlama sesine benzer bir ses çıkarması da yaşanan garip olayların sayısını artıracaktı.

Korku filmi gibi Eve giren bebek ortalığı karıştırdı: Yan yana oturamıyorum

GİZEMLİ AYAK SESLERİ, BİRDENBİRE KIRILAN EŞYALAR...

Evde yaşanan tuhaf olaylar günden güne devam etti. Aile üyelerinin tamamı evde garip ayak sesleri duymaya başladı, evdeki eşyalar ise birden bire kırılmaya başladı. Hydes'ın eşi paranormal olaylara inanmayan biri olmasına rağmen o da gerçek anlamda ürkmeye başlamıştı. Son olarak bebeğin laneti midir bilinmez evdeki eşyalar kendiliğinden yer değiştirmeye başlayınca artık işler çığırından çıktı. Yvonne Hydes ve ailesi evdeki gizemli olayların sebebini çözmeye çalışsa da bir türlü bir sonuç elde edemiyorlardı.

Hydes ve aile üyeleri, paranormal olayların kaynağına inmek için her şeyi baştan aldılar ve düşünmeye başladılar. Tüm oklar Agnes bebeği işaret edince Hydes'ın içindeki şüpheler neredeyse aydınlığa kavuşmuş oldu. Artık Agnes'ın yanında sessiz konuşur olmuş ve bebekle göz göze gelmemeye özen gösterir hale gelmişti. Ancak nedense kimse bebeği imha etmeyi ya da evden çıkarmayı düşünemedi.

Korku filmi gibi Eve giren bebek ortalığı karıştırdı: Yan yana oturamıyorum

'BU BEBEĞİ YOK ET' UYARISI

Hydes, yaşadıkları sıra dışı olayı medyum arkadaşı David'e danıştı. David, yaşanan olayları dinledikten ve bebeği gördükten sonra onun bir oyuncak olmaktan çok uzak olduğu tamamen perili bir şey olduğunu iddia etti. Bir an önce bebekten kurtulması gerektiğini arkadaşına söyleyen David, Hydes'ı ikna etti ve kadın bu bebeği elinden çıkarttı.

Haberin Devamı

Yvonne Hydes bebekle ilgili şunları söyleyecekti: "Sahip olduğum oyuncak bebeklerin çoğu ikinci el olduğundan beni hiç rahatsız etmiyorlar ama Agnes'da farklı bir şey var. Onunla yan yana oturamıyorum."

David, Hydes'ın elinden çıkarttığı bu bebeği bir süre kendi evinde tuttuktan sonra o da ondan kurtuldu. Ne Hydes ne ailesi ne de medyum David Agnes bebeğin gerçekte ne olduğunu bilebildi. Ancak bu bebekten sonra Hydes'ın tekrar sıradan günlerine dönmesi, konunun bebekle alakalı olup olmadığını gündemde tutmaya yetiyor bile.

Yazarlar