Sağlık Gaz Yapmayan Yiyecekler Nelerdir? Emziren Anneler İçin Gaz Yapmayan Besin Önerileri

Gaz Yapmayan Yiyecekler Nelerdir? Emziren Anneler İçin Gaz Yapmayan Besin Önerileri

06.03.2021 - 16:20 | Son Güncellenme:

Karın içi huzursuzluk olarak tanımlayabileceğimiz gaz, bağırsaklarda hava birikmesi olayıdır. Gaz, aslında birçok insanın da başlıca sorunudur. Önemli bir hastalık olmamasına rağmen, kişiyi oldukça rahatsız eder. Özellikle emziren annelerde bu duruma daha çok dikkat edilmelidir. Çünkü annenin gaz sorunu bebeklere yansımaktadır. Gaz yapmayan besinleri ve emziren anneler için gaz yapmayan beslenme programını sizler için derledik.

Gaz Yapmayan Yiyecekler Nelerdir Emziren Anneler İçin Gaz Yapmayan Besin Önerileri

Bağırsaklarında gaz sorunu yaşayan, emziren anneler, mide sorunu olanlar ve kabızlık problemi yaşayanlar kesinlikle gaz yapan yiyeceklerden uzak durmalılar. Gaz yapan yiyecek tüketimi halinde yaşadıkları sağlık sorunları daha fazla artış gösterecektir.

Haberin Devamı

 Gaz Yapmayan Yiyecekler Nelerdir?

 Gaz sorunu yaşayan bireyler, hayatlarına gaz yapmayacak yiyecekleri daha çok dahil etmeliler. Böylelikle hem yaşadıkları sorunu o an için çözebilecekleri gibi uzun vadede bu rahatsızlıktan kurtulabilirler. Sizler için yiyecek ve meyve olarak iki başlık altında ele aldık. İşte gaz yapmayan ve beslenme listenizde bulunması gereken yiyecekler;

 - Pirinç

 - Peynir, zeytin

 - Yoğurt

 - İçerisinde bakliyat olmayan çorbalar

 - Et

 - Tavuk

 - Balık

 - Fındık, ceviz, badem

 - Ekmek,

 - Yulaf ezmesi

 - Tahıl

 - Sarımsak

 - Hindiba

 - Fesleğen 

 - Zencefil

 - Rezene

 - Kabak

 - Patates

 - Patlıcan

 Gaz yapmayan meyveler;

 - Muz

 - Elma 

 - Hurma

 - Salatalık

 - Karpuz

 Ayrıca besinlerin gaz yapmaması için farklı pişirme teknikleri de uygulanabilir. Örneğin kızartmak yerine haşlamak yiyeceğin gazını alacaktır.

Haberin Devamı

 Emziren Anneler İçin Gaz Yapmayan Besin Önerileri

 Özellikle emziren annelerde gaz sorunu daha sıkıntılı yaşanmaktadır. Çünkü annenin yiyecekten aldığı gaz, süt ile bebeğe de geçmektedir. Yani bebekte de gaz sorunu oluşmaktadır. Yetişkin bir insana göre bebekler, gazı vücudundan daha zor atmaktadır. Bu yüzden ekstra dikkat edilmelidir. Peki, emziren bir anne nasıl beslenmelidir? Hangi yiyecekler gaz yapmaz? İşte emziren anneler için besin önerileri aşağıda maddeler halinde sıralanmıştır;

 - Katı besinler yerine daha sıvı kolay sindirilebilir yiyecekler tercih edilmelidir.

 - Çorba, haşlama ve az yağlı ızgara yemekleri gaz konusunda yardımcı olacaktır.

 - Baklagil, süt ve süt ürünlerinden mümkün olduğunca uzak durulmalıdır. 

 - Bol su tüketilmelidir.

 Yiyecek önerileri;

 - Hem bebek için süt yapması açısından hem de sağlıklı beslenmek için kepekli ürünler tüketilmelidir.

 - Et, tavuk ve protein açısından zengin ürünler gaz yapmayacaktır.

 - Bazen gaz yapabilse de çoğu anneye bulgur hem süt yapmakta hem gaz yapmamaktadır. Öncesinde ufak bir porsiyon ile deneyebilirsiniz.

 - Bebeğinizin gelişimine katkı sağlayacak aynı zamanda sağlık için önemli olan ceviz ve fındık gaz yapmayan besinlerden olup mutlaka beslenme listenizde bulunmalıdır.

Yazarlar