Yaşam Gebelikte Düşüğe Neden Olan Hareketler Nelerdir?

Gebelikte Düşüğe Neden Olan Hareketler Nelerdir?

03.11.2021 - 15:18 | Son Güncellenme:

Pek çok anne adayı hamile olduğunu öğrendiği ilk andan itibaren nelerin düşüğe yol açacağını merak eder ve araştırır. Anne adayları, hangi yiyecek ve içeceklerden uzak durmaları gerektiğini, ilaç kullanımında nelere dikkat etmeleri gerektiğini, hangi hareketleri yapıp yapmamaları gerektiğini bilmek ister. Gebelikte düşüğe neden olan hareketler nelerdir sizler için derledik.

Gebelikte Düşüğe Neden Olan Hareketler Nelerdir

Düşük; gebeliğin anne adayının son adet tarihine göre yirminci haftadan önce çeşitli nedenlere bağlı sonlanması şeklinde tanımlanır. Bu dönemde, fetus 500 gramdan daha az bir ağırlığa sahiptir. Gebeliğin 12. haftasına kadar yaşanan düşükler erken düşüklerdir. Hamileliğin 13-20 hafta arasında meydana gelen düşükler ise, geç düşüklerdir.

Gebelikte Düşüğe Neden Olan Hareketler Nelerdir?

Hamilelik süresi boyunca anne adaylarının egzersiz ve spor yaparken belirli kurallara uyması gerekir. Her anne adayının bu kurallara uyması önerilir. Ama sağlıklı bir gebelik yaşanıyorsa ve süreç normal ilerliyorsa doktor tavsiyesi doğrultusunda yapılacak bazı hareketler düşüğe neden olmaz. Fakat bazı özel durumu ve sağlık sorunu olan anne adaylarının hareketleri ile ilgili doktor gerekli gördüğü zaman bir sınırlama getirebilir. Gebelikte yapılan hareketler, karın içi basıncı arttırabileceği için öncelikle mutlaka doktor önerisinde spor ve egzersizler yapılması gerekir.

Anne adaylarının çok ani hareketlerden uzak durması uzmanlar tarafından önerilir. Aynı zamanda anne adaylarının olabildiğince ağır kaldırmaması gerekir. Doktorun önerdiği hareketler dışında kalan hareketleri yapmamaya özen göstermelidir. Hamilelik döneminde düzenli yürüyüş yapmak en güzel ve en sağlıklı egzersizdir.

Düşüğe Neden Olan Yiyecek ve İçecekler Nelerdir?

Düşük yapmak hamileliğin en sık karşılaşılan sorunları arasında yer alır. Düşüğün en önemli belirtisi ise, kasık ağrısı ve kan gelmesidir. Mide bulantının aniden kesilmesi de akla düşük ihtimalini getirmelidir. Anne ve baba adayının yaşı, bağışıklık sistemi, beslenme ve bazı hastalıklar da düşüğü tetikleyebilir. Genellikle kafein içeren yiyecek ve içeceklerin çok fazla tüketilmesi halinde düşük tehlikesinin ortaya çıktığı bilinir.

Gün içinde fazla miktarda çikolata, kahve gibi besinlerin tüketilmesi önerilir. Diğer yandan bazı bitki çaylarının ve bitkisel kürlerin içeriğinin de bilinmiyor olması nedeni ile hamilelik döneminde bu içeceklerden uzak durulmasını gerekir. Doktor önerisi ile bu tarz içeceklerin uzman doktora danışılarak tüketilmesi gerekir.

 

Yazarlar