Sağlık Gece Uykuda Tansiyon Yükselmesi Belirtileri Nelerdir? Gece Tansiyon Yükselmesi Tehlikeli Midir?

Gece Uykuda Tansiyon Yükselmesi Belirtileri Nelerdir? Gece Tansiyon Yükselmesi Tehlikeli Midir?

17.09.2021 - 20:55 | Son Güncellenme:

Tansiyon yükselmesi yani hipertansiyon pek çok kişide görülen yaygın bir hastalık olarak bilinir. Pek çok etkene göre tansiyon yükselmesi görülebilir. Bu etkenler; genetik faktörler, aşırı kilo olması, şeker hastalığı, yaş, cinsiyet, stres, fazla alkol, aşırı tuz tüketmek, hareketsiz yaşam sürdürmek gibi faktörler olarak sıralanabilir. Bu faktörler tansiyon yükselmesinde etkin olarak rol oynar. Tansiyon yükselmesi, kulak çınlaması, baş dönmesi, kusma, baş ağrısı, burun kanaması ve çarpıntı gibi belirtiler ile kendini gösterebilir. İşte, merak edilen tüm detaylar.

Gece Uykuda Tansiyon Yükselmesi Belirtileri Nelerdir Gece Tansiyon Yükselmesi Tehlikeli Midir

Gece aniden yükselen tansiyonun en önde gelen nedeni açlık olarak bilinir. Bunun yanı sıra kan basıncının yükselmesi, vücudun dirençsiz kalması gibi etkenler de etkili olduğu bilinen faktörler arasındadır. 

Haberin Devamı

 

 Gece Uyku Esnasında Tansiyonun Yükselmesinin Belirtileri Nelerdir?

 Gece uykudayken tansiyonun yükselmesi; kalpte hissedilen çarpıntı, kalp sıkışması hissi, kalp atışında fark edilen bir artış, baş ağrısı, mide bulantısı, karın ağrısı, kusma, dengede duramamak, baş dönmesi gibi belirtilere sebep olan bir durumdur. Kişi çoğu zaman hareket edemez ve ani bir şekilde kulak çınlamasına maruz kalır. Bunun yanı sıra burun kanaması da görülebilen bir durumdur. Bu gibi durumlar yaşandığında doğru müdahale yapmak en önemli şeylerden biridir.

 Kişinin böyle bir durumda öncelikle soğuk suya girmesi gerekir. Bunun haricinde doktor bilgisi üzerine önerilen ilaçlar düzenli olarak kullanılmalıdır. Bu hastalığı kontrol altında tutmak adına birden çok ilaç kullanmak gerekebilir. 

Haberin Devamı

 

 Gece Aniden Gelen Tansiyon Yükselmesi Tehlikeli Bir Durum mudur?

 Gece uyku esnasında görülen tansiyon yükselmesi, hipertansiyon hastalarında sık sık görülebilen bir durumdur. Bunun nedeni gece uykuda gelişen hipertansiyon görülür. Normal durumda kan basıncı geceleri düşmektedir ve bu durumun yaşanmaması gerekir. Ani tansiyon yükselmesini gece uykudayken yaşamak kalp çarpıntısı gibi durumlara yol açacağı için tehlikeli bir durum olarak bilinir.

 Ancak bu durum fark edildiği an önüne geçmek için müdahaleler yapılmalıdır. Bu durumun yaşanmasını şeker hastalığı da artırır. Diyabeti olan kişilerde çoğunlukla tansiyon yüksekliği görülür. Bu hastalık, beyin kanaması ve kalp yetmezliği gibi hastalıklara da neden olabilir. Bu sebepten dolayı bir doktora görülmek gerekir. Ayrıca sigara ve alkol gibi faktörlerden uzak durmak gerekir. 

Yazarlar