Editörün Seçtikleri Geleneksel tasarımın modern çikolatayla buluşması: Moda Çikolata

Geleneksel tasarımın modern çikolatayla buluşması: Moda Çikolata

03.05.2018 - 11:07 | Son Güncellenme:

Birbirinden lezzetli çikolataları ve pastalarıyla kısa zaman içinde Kadıköylülerin beğenisini kazanan Moda Çikolatacısı’nı kurucusu Selçuk Vayiç’ten dinledik

Geleneksel tasarımın modern çikolatayla buluşması: Moda Çikolata

Ev yapımı çikolata kültürü son yıllarda gittikçe yaygınlaşıyor. Eskiden sadece büyük markaların dükkânlarından ve marketlerden edinebildiğimiz çikolatayı artık hızla yayılan butik çikolata işletmelerinden de edinebiliyoruz. Bu işletmelerden biri de şirin mi şirin dükkânı ve leziz çikolatalarıyla Kadıköylülerin vazgeçilmezi haline gelmeye başlayan Moda Çikolatacısı. Ahşap’tan tasarımı, kullanılan renkler ve motifleriyle geleneksel ürünleriyle modern bir dükkân olan Moda Çikolatacısı’na misafir olduk ve markanın kurucusu Selçuk Vayiç ile söyleştik.

Haberin Devamı

HEM ÖĞRETMEN HEM İŞLETMECİ

İşletmeci olmasının yanı sıra bir dershanede fizik öğretmenliği de yapan Selçuk Vayiç’in bir yurtdışı gezisinde gördüğü butik çikolatacılar pek ilgisini çekmiş. Türkiye’ye dönünce işletmesinde de sıkıntı yaşanan devir edilen bir çikolata dükkânı devir alan Vayiç, yapılan yoğun AR-GE çalışmaları, çikolata eğitimleri ve üç yılda edinilen tecrübelerin ardından kendi markasını oluşturmak için harekete geçmiş ve ortaya Moda Çikolatacısı çıkmış.

KALİTENİN ADRESİ

Mutfağında gastronomi mezunu, çikolata ve pasta konusunda eğitimli kişilerin çalıştığı Moda Çikolata’nın menüsünde temel olarak ev yapımı çikolata, ev yapımı pasta ve birbirinden özel kahve çeşitleri bulunuyor. Bu ürünleri özel yapan şey sürekli denenerek, elenerek son hallerini almış olmaları. Moda Çikolatacısı’nda ham madde olarak kullanılan çikolataların tümü Belçika ve Fransa gibi ülkelerin en prestijli markalarından geliyor, uzman şefler tarafından işleniyor ve şık bir sunumla müşteriye ulaşıyor. Maliyeti düşürmek için ayçiçek yağı veya krema gibi çikolatanın kalitesini bozacak ürünler kesinlikle kullanılmıyor. Selçuk Vayiç, maliyeti düşürmek için katılan ürünler hakkında uyarıyor: “Bir yerden erimiş çikolata aldığınız zaman kapıya çıkana kadar o çikolata donmuyorsa o gerçek çikolata değildir. İçinde krema, ayçiçek yağı gibi katkı maddeleri vardır.”

Haberin Devamı

Moda Çikolatacısı’nın çikolataları kadar pastaları da meşhur. Günlük ve taze olarak sunulan, özel tariflerle yapılan pastalardan en çok makaron kabuklarıyla yapılan Makaron Pasta ve Paris Brest tercih ediliyor.

“GELİŞİME AÇIĞIZ”

Biz esnaf değil işletmeciyiz diyen Selçuk Vayiç şöyle devam ediyor: “Klasik esnaf kafasıyla değil de daha günümüze ayak uydurmaya çalışan, gelişime açık bir çizgide ilerlediğimizi düşünüyorum. Biz halkla ilişkiler çalışmalarına çok önem veren bir markayız. Sosyal medya ve basın aracılığıyla insanlara ulaşmak istiyoruz. “

Yazarlar