Gençlik Aşısı için Tam Zamanı

Gençlik aşısı, zamanın etkisiyle kişilerin cildinde oluşan deformasyonların, sarkmaların ve kırışıklıkların giderilmesinde uygulanan medikal – kozmetik bir tedavidir. Tedavinin temelinde cilde uygulanan “hyalüronik asit” bulunmaktadır. En çok bebek cildinde bulunan “hyalüronik asit”, cilde nem, parlaklık, esneklik ve canlılık verir. Cildin zamanın etkisiyle yitirdiği kolajenin de yapı taşı olması itibariyle, cilde enjeksiyon yoluyla verildiğinde cildin nemli ve parlak kalmasını sağlamakta, diğer taraftan kolajen üretimini tetikleyerek cildin sağlıklı ve sıkı kalmasına etki etmektedir. Tedavi, ciltte meydana getirdiği “yenilenme” ve dokularda yarattığı “geri dönüşüm” sebebiyle “gençlik aşısı” olarak anılmaktadır. İki formüllü bir hyaluronik asittir. Hem volüm içeren çapraz bağlı hyaluronic asit, hem de cilde su ve nem veren saf hyaluronic asit içerir. İçeriğinde protein ve nükleik asit içermediği için, diğer dolgulardan farklı olarak organik bir üründür. Hem erkekler hem de kadınlar tarafından oldukça sık tercih edilir.

Haberin Devamı

20'li yaşlardan sonra Hyaluronik asit azalmaya başlar, 35 yaşından sonra bu azalma hızlanır. Hyaluronik asitin azalması, ciltte volüm ve hidrasyon desteği gerektirir.

Belirli bir yaştan sonra, kollajenin ve hyaluronik asitin azalmasıyla, yüzde volum kaybı ve aşağıya doğru sarkma başlar. Bu bölgelerdeki hacim kaybı, yüzün aşağıya doğru sarkmasına sebep olur ve yüz yorgun görünür. Gençlik aşısı gibi uygulamalar cildi nemlendirerek sıkılaştırır ve lifting etkisi sağlar. Cildin içine bol su çekerek, cilt hacmini arttırır, yüzü yukarıya doğru yapılandırır. Cildin görüntüsü ışıl ışıl ve daha fresh bir hal alır. Gençlik aşısı uygulandığı bölgede, bir çeşit sünger görevi görür.
Bu uygulamadan sonra ertesi günü makyaj ve kapatıcı kullanılabilir. Ve günlük hayata devam edilebilir.

Op.Dr. Eser AYDOĞDU