Estetik Göğüs büyütme estetiği

Göğüs büyütme estetiği

29.07.2016 - 11:34 | Son Güncellenme:

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Fatih Dağdelen “Göğüs büyütme ameliyatı, fiziksel görünümde iyileştirme sağlayarak kişinin güveninin artmasını da sağlar.” dedi ve göğüs büyütme estetiğini anlattı.

Göğüs büyütme estetiği

Göğüs büyütme estetiği öncesi öneriler

Haberin Devamı

Göğüs büyütme estetiğinde kişiler gerçekçi beklentilere sahip olmalı. Meme implantı olarak genellikle silikon jelli implantlar seçilir. Bu estetik ameliyat göğüslerini küçük bulan kadınlara, hamilelik sonrası deformasyona uğrayan göğüsleri düzeltmek için, farklı boyutlardaki göğüslerin simetrisini sağlamak için, meme kanseri cerrahisinden sonra meme rekonstrüksiyonu amacıyla yapılır. Göğüs büyütme ameliyatı genel olarak basit ve güvenilir bir girişim olsa da her cerrahi girişimde olduğu gibi, cerrahi riskler az da olsa taşıyabilir. Bunun için plastik cerrahın ve ameliyatın gerçekleştirileceği sağlık merkezinin çok dikkatli seçilmesi gerekir.”

Süt bezlerine zarar vermez

“Meme implantı estetiği tekrar anne olma durumunda emzirmeye engel olmaz. Özellikle meme implantının kasın altına yerleştirilmesi riskin daha da düşmesini sağlıyor. İlk muayenede kişinin genel sağlık durumu değerlendirilir, memenin durumuna ve cildin kalitesine bakılarak en uygun ameliyat planlanır. Çünkü bazı durumlarda göğüsün küçük olmasının yanında sarkıklık da olabilir; bu durumda aynı zamanda göğüs dikleştirme ameliyatı olan mastopeksi de yapılması gerekir.”

Haberin Devamı

Op. Dr. Fatih Dağdelen “Estetik operasyon öncesinde hastanın beklentileri çok önemlidir. Kullanılacak olan implantın boyutu kişinin genel vücut hatları ile orantılanarak belirlenir. Göğsün doğal görünmesi için meme boyutunun doğru bir şekilde belirlenmesi gerekir. İmplantın nasıl yerleştirileceği, implantın şekli yani damla ya da yuvarlak tip mi olacağı hasta ile birlikte planlanır. Ortalama bir saat süren bir operasyonun ardından meme büyütme operasyonu gerçekleştirilir. Hasta duruma göre bir gece hastanede kalabilir. Birkaç gün içinde de göğüslerdeki hassasiyet azalmaya başlar. İzler meme kıvrımlarına gizlenir. Estetik dikiş kullanıldığı için belirgin bir iz kalmaz. Hastanın normal yaşantısına devam etmesine engel olmayan, oldukça sık talep edilen estetik operasyon türüdür.”

Göğüs büyütme estetiği

Op. Dr. Fatih Dağdelen

Yazarlar