Estetik Göğüs dikleştirme ameliyatı nasıl yapılır?

Göğüs dikleştirme ameliyatı nasıl yapılır?

18.02.2016 - 10:56 | Son Güncellenme:

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Fatih Dağdelen göğüs dikleştirme operasyonu düşünenlere ameliyatla ilgili bilinmesi gerekenleri anlatıyor.

Göğüs dikleştirme ameliyatı nasıl yapılır

Göğüs dikleştirme operasyonu doğum, yaş alma ya da aşırı kilo alıp/verme nedeniyle sarkan göğüsleri eski formuna dönüştürmek amacıyla yapılır. Özellikle sarkık, asimetrik, hacmi azalmış göğüslere, gevşek meme uçlarına ve gergin areola bölgesine yapılır. Eğer çok fazla veya az göğüs hacmine sahipseniz, göğüs büyütme veya küçültme ameliyatıyla birlikte yapılması da gerekebilir. Meme dikleştirme ameliyatı en sık talep edilen ve sonuçlarından en fazla hoşnut kalınan estetik
operasyonların başında gelir.

Haberin Devamı

Göğüs dikleştirme (Mastopeksi) operasyonu, göğüs uçlarının daha yüksek durması amacıyla yapılan, deri fazlalıklarının alınarak göğüs çizgisini çevreleyen dokunun sıkılaştırıldığı ve göğüslerin yeniden şekillendirilip dikleştirildiği cerrahi bir operasyondur.

Mastopeksi ameliyatı sadece memeyi şekillendirici, sarkıklığı giderici bir girişimdir tek başına
uygulandığında memeye hacim kazandırmaz. Yeterli bir hacme sahip olmayan sarkık göğüsler için tek başına mastopeksi ameliyatı yeterli olmayabilir. Bu yüzden, bu gibi durumlarda hacim kazandırmaya yönelik meme implantı ameliyatı uygulanabilir.

Operasyon Süreci

Ameliyat, genel anestezi altında yapılır ve ortalama süresi bir ile üç saattir. Hastanede kalma süresi genellikle bir ya da iki gündür. Yapılan ameliyatın etkisinden dolayı memelerde bir ya da iki şişlik ve ağrılar olabilir. Hissedilen ağrı, ağrı kesici ilaçlar ile rahatlıkla kontrol altına alınabilir. Size verdiğimiz direktifleri uygulamanız ameliyatınızın ve iyileşme sürecinizin başarısının anahtarıdır. Ameliyat
kesilerinin iyileşme safhasında aşırı zorlamaya, sürtünmeye, aşınmaya ve hareket etmeye maruz
kalmaması gereklidir. Bu süre boyunca sigara içilmemesi önerilir.

Haberin Devamı


Ameliyatınız tamamlandıktan sonra ameliyat kesileri bandajlar ile kapatılır. Ameliyat sonrasında oluşan şişlikleri en aza indirmek ve göğüsleriniz iyileştikçe desteklemek amacı ile elastik bir bandaj ya da destekleyici sutyen kullanmanız gerekebilir. Göğüs dikleştirme ameliyatınızın tam sonuçları ortalama bir ay içinde ortaya çıkar. Dikiş izleri göğsün alt kısmına gizlenir ve zamanla belli belirsiz bir iz haline gelir.

Göğüs dikleştirme ameliyatınızın sonuçları uzun ömürlü olacaktır. Zaman ilerledikçe yaşlanmaya ve yer çekimine bağlı olarak değişmeye devam edecektir. Ancak eğer kilonuzu korursanız ve sağlıklı bir yaşam sürerseniz ameliyat sonuçlarını daha uzun süre koruyabilirsiniz.

Op. Dr. Fatih Dağdelen
Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

Göğüs dikleştirme ameliyatı nasıl yapılır

Yazarlar