Sağlık Göğüs Kaşıntısı Neden Olur? Göğüslerde Kaşıntıya Ne İyi Gelir, Nasıl Geçer?

Göğüs Kaşıntısı Neden Olur? Göğüslerde Kaşıntıya Ne İyi Gelir, Nasıl Geçer?

25.03.2021 - 17:57 | Son Güncellenme:

İnsan vücudu bazı nedenlerden dolayı kaşınabiliyor. Neden kaşındığı konusunda da pek fikir sahibi olamıyor. Şiddetli kaşıntılar yaşandığında insanların yaşam kalitesi oldukça düşebiliyor. Göğüs kaşıntısına neden olan durumlar araştırılıyor. Göğüs kaşıntısı neden olur? Göğüslerde kaşıntıya ne iyi gelir, nasıl geçer? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Göğüs Kaşıntısı Neden Olur Göğüslerde Kaşıntıya Ne İyi Gelir, Nasıl Geçer

Göğüs kaşıntısı, birçok nedenden dolayı oluşabilen bir belirtidir.

Göğüs Kaşıntısı Neden Olur?

Göğüs bölgesi bazı nedenlerden dolayı kaşınabilir. Çok yaygın olarak görülen bir durumdur. Kaşınan bölgelerde döküntü olup olmadığı kontrol edilmelidir. Döküntü bulunmadığı zamanlarda nedeni herkes tarafından merak edilir ve belirlemek zordur. Enfeksiyon, egzama ve sedef gibi birçok hastalık kaşıntıyı oluşturabiliyor. Fakat bu hastalıklar döküntülere neden olur. Göğüslerde döküntü olmadığı halde kaşıntı yaşanıyorsa bazı nedenleri bulunuyor. İyi huylu olarak bilinen enflamatur meme kanserinin belirtisi olarak görülebiliyor. Erken teşhis için çok dikkat edilmesi gereken bir belirti türüdür. Göğüslerde oluşan kaşıntıların belli başlı nedenleri vardır. Bu nedenler;

Haberin Devamı

● Cildin kuru olması
● Meme büyümesi
● Isı döküntüleri
● Alerjiler
● Meme kanseri


Cildin kuruması nedeniyle göğüs kaşıntısı görülebilir. Göğüslerin kuruması nedeniyle kaşıntı oluşabiliyor. Cilt kuruluğu yaşayan kişilerde pul pul döküntüler gözlemlenir. Bazı insanların cildi genetik olarak kuru olabilir. Kuru cildi olan kişiler özellikle duş aldıktan sonra bu kaşıntı durumlarını çok yaşayabilir. Nemlendirici kullanarak vücudun nemlendirilmesi gerekir. Memelerde görülen büyümeler cildi gerginleştireceği için kaşıntı oluşturabilir. Memelerin büyümesinde etkili olan ergenlik ve kilo almak gibi durumlar göğüs bölgesinde kaşıntı oluşmasına neden olabiliyor.

Göğüslerde Kaşıntıya Ne İyi Gelir? Nasıl Geçer?

Öncelikle göğüslerde yaşanan kaşıntının nedeni tespit edilmelidir. Bunun için doktorlara gidilmesi ve muayene olunması gerekir. Kaşıntıyı önleyebilecek birçok yöntem bulunuyor. Bu yöntemlerle kaşıntılar azaltılabilir ve ortadan kaldırılabilir. Kuru cilt kaşıntısı yaşayan kişiler şu yöntemleri uygulayabilir;

Haberin Devamı

● Güneş koruyucusu kullanmak
● Bol su tüketimi
● Göğüslerin temizliğini yapmak
● Yağ içermeyen nemlendirici kullanmak

Alerjiden dolayı oluşan kaşıntılar için bazı kremler ve haplar bulunuyor. Doktorlar bu konuda alerjiye iyi gelebilecek birçok ilaç tedavisi uygulayabiliyor. Bu ilaç tedavileriyle alerji belirtileri olan kaşıntılar kısa süre içinde giderilebiliyor.

Yazarlar