Sağlık Göz Kapağı Estetiği Nedir, Ameliyatı Nasıl Yapılır? Ameliyatsız Göz Kapağı Estetiği Mümkün Mü?

Göz Kapağı Estetiği Nedir, Ameliyatı Nasıl Yapılır? Ameliyatsız Göz Kapağı Estetiği Mümkün Mü?

13.03.2021 - 10:54 | Son Güncellenme:

Göz kapağı ve çevresinde meydana gelen sorunlar ve sarkmaların düzeltilebilmesi için, zaman içinde estetik cerrahi alanında göz kapağı ameliyatı adı altında yeni bir tedavi yöntemi geliştirildi. Göz kırpma hareketlerini sağlama görevi gören üst göz kapağı sorunları ameliyatlı ve ameliyatsız bir şekilde tedavi edilebiliyor. Göz kapağı estetiği nedir? Göz kapağı ameliyatı nasıl yapılır? İşte, tüm detaylar...

Göz Kapağı Estetiği Nedir, Ameliyatı Nasıl Yapılır Ameliyatsız Göz Kapağı Estetiği Mümkün Mü

Göz kapağı, zamanla yer çekimine yenik düşerek sarkma ve buna bağlı olarak görme zorluğu gibi çeşitli sıkıntılara yol açabilir. Göz estetiği, gözün alt ve üst kısmını çevreleyen kapakların ilerleyen dönemlerde ya da sonradan çıkan etkenlerle yaşadığı sorunlardan kurtulması için yapılan işlemlerdir.

Haberin Devamı

Göz Kapağı Estetiği Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Göz kapağı estetiği için yapılan operasyonlar genellikle lokal anestezi ve sedasyon ismi verilen genel anestezi yöntemleri ile yapılıyor. Bu işlemlerde sarkan kapak kısmı tespit edilerek fazla olan kısım ameliyat ile alınarak çok kısa süren bir işlem ile sonuçlandırılıyor. Bu sayede bakışlardaki yorgunluk ve kat kat görünüm de azalmış oluyor. Ama günümüz teknolojileri sayesinde Plazma enerjisini kullanarak lazer tedavisi uygulanabiliyor. 

 Ameliyatsız Göz Kapağı Estetiği Mümkün mü?

 Günümüz gelişen teknolojisi ile artık ameliyatsız göz estetiği yapılabiliyor. Özellikle de gözde oluşan sarkıklıklar, gözde ağırlık meydana gelmesine, görme bozuklukları ortaya çıkartmasına neden olabiliyor. Gözler, yüzümüzün en dikkat çeken bölgeleri ve yaşımızı belli eden ilk yer olduğu için oldukça büyük önem taşıyor.

Haberin Devamı

 Göz estetiği sayesinde göz ve göz çevresinde meydana gelen kırışıklıklardan, yorgun görünümden lazer tedavisi ile çok kısa süren bir işlem ile giderilebiliyor. Sadece 30-40 dakika süren bir işlem sonucunda çok daha genç ve sağlıklı bir bakışa sahip olabiliyorsunuz. Son dönemlerde lazerli göz kapağı ameliyatı büyük ilgi görmeye başladı. Ağrısız ve acısız bir çözüm yolu olması sebebi ile yoğun ilgi görüyor.

Göz Kapağı Estetiği Neden Yapılır?

Doğuştan gelen üst göz kapağı düşüklüğü

Göz çevresinde yaşa bağlı olarak meydana gelen kırışıklıklar

Yaşlılığa bağlı gelişen kırışıklıklar ve sarkmalar

Üst göz kapağının işlevini yitirmesi

Göz kapağı, alt ve üst kısım olmak üzere iki ayrı dokusunu barındırır. Üst göz kapağı sürekli hareket halinde olan ve sürekli göz önünde olan bir dokudur. Göz kapağı sorunlarının hepsi lazer tedavisi ile sorunsuz ve acısız bir şekilde çözülebiliyor. Kısa sürecek bu operasyon sayesinde ilerde size sorun yaşatacak, görme yetinizi engelleyecek ve yaşlı görünmenize neden olacak sorunlardan kurtulma imkanı bulabilirsiniz.

Yazarlar